Ligue 1: "Marseille" susigrąžino trečiąją poziciją © Eurofootball.lt
Sekmadienį Prancūzijos "Ligue 1" stadionuose buvo sužaistos dvejos likusios 35-ojo turo rungtynės. Trečiąją vietą susigrąžino pergalę iškovojęs "Marseille" klubas, o tuo tarpu prieš tai šioje pozicijoje žengusi "Nancy" ekipa prarado du taškus ir smuktelėjo žemyn.

Dėl vietos kito sezono UEFA Čempionų lygoje kovojanti "Nancy" šiame ture išvykoje susitiko su vidutinioku "Valenciennes" klubu ir nesugebėjo jo įveikti - mačas baigėsi lygiosiomis 1-1. Svečiai jau 9-ąją minutę išsiveržė į priekį po tikslaus Pascalio Berenguero smūgio, tačiau antrojo kėlinio pradžioje Johanas Audelis sugebėjo rezultatą išlyginti.

Centrinė turo dvikova sekmadienį vyko Monake, kur vietos "Monaco" priėmė vieną stipriausių šiuo metu Prancūzijos ekipų "Marseille". Atkakliai ir gražiai vykusiame mače "Marseille" du kartus pirmavo po Samiro Nasri ir Taye Taiwo įvarčių, tačiau "Monaco" abu kartus dėka tikslių Gonzalezo Ignacio ir Jerko Leko smūgių rezultatą lygino. Pergalingas mačo įvartis krito 82-ąją minutę, kuomet kamuolį į varžovų vartus pasiuntė "Marseille" puolėjas Djibrilas Cisse, taip padėdamas savo ekipai žengti vieną žingsnį link UEFA Čempionų lygos. Paskutinėmis mačo minutėmis "Monaco" užgulė Marselio ekipos vartus ir daugiausiai Nene pastangomis bandė dar kartą rezultatą išlyginti, tačiau jų pastangos buvo bergždžios.

Sekmadienio rungtynių rezultatai:

"%c00306" 1 - 1 "%c00254"
9` [0 - 1] Pascal Berenguer
49` [1 - 1] Johan Audel

"%c00036" 2 - 3 "%c00071"
28` [0 - 1] Samir Nasri
56` [1 - 1] Gonzalez Ignacio
61` [1 - 2] Taye Taiwo
64` [2 - 2] Jerko Leko
82` [2 - 3] Djibril Cisse

Europos futbolo čempionatas 2024 spėlionė