Ispanijoje - "Villarreal" ir "Sevilla" pergalės © Eurofootball.lt
Ispanijos pirmenybėse šeštadienio vakarą buvo žaidžiamos dvejos 28-tojo turo rungtynės.

Pergalę namuose iškovojo "Villarreal" ekipa, kuri rezultatu 2-0 įveikė Bilbao "Athletic".

Mačo pradžioje abi ekipos apsikeitė pavojingomis atakomis, bet nei šeimininkų puolėjui Nihatui, nei svečių futbolininkui Fernando Llorente pasižymėti nepavyko.

Kiek vėliau "Athletic" galėjo pelnyti įvartį, bet Toquera smūgiavo tiesiai į vartininką Diego Lopezą.

Antrajį kėlinį aktyviau pradėjo šeimininkai - iš pradžių puikaus šanso neišnaudojo Giuseppe Rossi, vėliau po Santi Cazorlos perdavimo pavojingai į vartus smūgiavo ir Nihatas.

Įvartį "Villarreal" pagaliau pavyko pelnyti 68 minutę, kai niekeno neprižiūrimas S.Cazorla turėjo laiko bei erdvės prisitaikyti ir tiksliu smūgiu nuginklavo Gorka Iraizoza.

Šansą turėjo ir svečiai, tačiau puikiai F.Llorente smūgį atrėmė D.Lopezas. Netrukus "Athletic" liko ir dešimtyje, kai už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas Susaeta.

Paskutinę rungtynių minutę "Villarreal" išnaudojo kiekybinę persvarą - tiksliu smūgiu į vartų kampą pasižymėjo saugas Matias Fernandezas. Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė šeimininkų pergale 2-0.


Antrame dienos mače "Sevilla" klubas namuose 4-1 įveikė "Valladolid" ekipos futbolininkus.

Į priekį "Sevilla" įsiveržė jau mačo pradžioje, kai įvartį pelnė puolėjas Frederickas Kanoute. Netrukus rezultatas tapo lygus, kai smūgiu galva pasižymėjo Henok Goitom.

Besibaigiant pirmam kėliniui "Sevilla" vėl buvo priekyje - po Jesuso Navaso perdavimo, F.Kanoute puikiai suvaldė kamuolį ir nuginklavo svečių vartininką Justo Villarą.

57 minutę šeimininkai pelnė dar vieną įvartį, kai tiksliu smūgiu pasižymėjo Luisas Fabiano. Netrukus rezultatas tapo jau 4-1, kai 'hatt-tricką' atliko F.Kanoute.

Rezultatai:

"Villarreal" 2 - 0 Bilbao "Athletic"
68' [1 - 0] Santi Cazorla
89' [2 - 0] Matias Fernandez

78' iš aikštės pašalintas Susaeta ("Athletic")

"Sevilla" 4 - 1 "Valladolid"
8' [1 - 0] Frederick Kanoute
22' [1 - 1] Henok Goitom
43' [2 - 1] Frederick Kanoute
58' [3 - 1] Luis Fabiano
71' [4 - 1] Frederick Kanoute