Cruyffas: Ibrahimovičių pirkti raginau aš, Txiki ir Guardiola © Eurofootball.lt
Legendinis "%c00006" žaidėjas ir treneris prisipažino buvęs vienas tų, kurie ragino pirkti buvusį Milano "Inter" puolėją Zlataną Ibrahimovičių.

Dienraštyje "El Periodico", kuriame turi savo skiltį, Johanas Cruyffas apžvelgė 2010 metus ir nepabijojo prisiimti kaltės už nevykusį "Barcos" pirkinį.

"Aš, Txiki Begiristainas ir Josepas Guardiola įtikinome prezidento pareigas ėjusį Joaną Laportą pirkti Ibrahimovičių ir parduoti Samuelį Eto'o. Buvo ruošiamasi naujam sezonui ir komandai reikėjo permainų. Pepas ir Txiki nusprendė iškeisti Eto'o į Ibrahimovičių. Aš jiems pritariau. Kartu mes įtikinome Laportą nepagailėti pinigų šiam pirkiniui", - teigė olandas.

"Vėliau Guardiola suprato, kad Ibrahimovičius nepadarys "Barcos" geresne komanda. Laporta be reikalo tapo kritikos taikiniu. Dėl švedo pirkimo esame kalti mes - aš, Txiki ir Pepas. Tai buvo mūsų klaida. Vasarą vėl reikėjo permainų ir kitas taikinys buvo Davidas Villa. Reikėjo skubėti, nes artėjo Pasaulio čempionatas ir puolėjo kaina galėjo pakilti dar labiau", - šios vasaros klubo užkulisius atskleidė Cruyffas.

Pasak olando, tapo žinoma, kad dėl švedo perėjimo klubas nukentės finansiškai, tačiau kelio atgal nebebuvo ir viską nuspręsta paaukoti vardan klubo sportinių interesų: "Ibrahimovičius buvo pasmerktas tą pačią akimirką, kai paaiškėjo, kad Davidas Villa atvyksta į Barseloną."

"Šio sprendimo pasekmes matome dabar. Mes žengėme žingsnį atgal tam, kad žengtume du žingsnius į priekį", - įsitikinęs Cruyffas.