Čempionų lygos apžvalga. Ar "Chelsea" sugebės atsirevanšuoti "Manchester Utd"? © Eurofootball.lt
Londono "Chelsea" sieks revanšo už pralaimėjimą 2008 metų Čempionų lygos finale, kai trečiadienį to paties turnyro ketvirtfinalyje susirungs su "Man Utd".

Londono "Chelsea" - "Man Utd"
"Stamford Bridge" stadionas, Londonas
21.45 Lietuvos laiku
Teisėjas: Alberto Undiano Mallenco (Ispanija)
Transliacija: TV6 (tiesiogiai)

Sostinės ekipa neslepia nuoskaudos dėl nesėkmės prieš trejus metus, mat klubas dar nėra laimėjęs prestižiškiausio Senojo žemyno turnyro. Tuomet iki sėkmės pritrūko labai nedaug - vieno tikslaus Johno Terry 11 metrų baudinio, kuris būtų lėmęs pergalę.

Dabar Anglijos futbolo grandai aiškinsis santykius žinodami, jog šalies čempionate, atrodo, ir vėl karaliaus "Man Utd" - Sero Alekso Fergusono auklėtiniai pirmauja turnyrinėje lentelėje, o "Chelsea" lenkia net 11 taškų.

Be to, Carlo Ancelotti komanda jau baigė žygį ir FA taurės turnyre, todėl Čempionų lyga išlieka bene vieninteliu taure šį sezoną galinčiu pasibaigti turnyru. Tuo metu "Man Utd" tęsia kovą visuose trijuose frontuose bei tikrai neatsisako ketinimų triumfuoti visuose juose.

Londono klubas gali džiaugtis nebent tuo, kad neturi daug traumuotų futbolininkų - žaisti, anot Ancelotti, veikiausiai negalės tik gynėjas Alexas ir Yossi Benayounas. Tiesa, netektis yra sausį įsigytas ir puikiai į komandos žaidimą įsiliejęs Davidas Luizas, kuris negali rungtyniauti Čempionų lygoje, mat jau buvo įtrauktas į Lisabonos "Benfica" paraišką.

Ancelotti taip pat spręs dilemą dėl puolimo grandies - ar įtraukti į pagrindinę sudėtį aštuonis mačus sužaidusį, bet vis dar įvarčio nepelniusį Fernando Torresą? Pastarąjį mačą Anglijos čempionate ispanas pradėjo ant atsarginių suolelio, o jį pakeitęs Didier Drogba įmušė pirmą savo įvartį per du mėnesius.

"Didier visuomet būna labai naudingas, - kalbėjo "Chelsea" gynėjas Johnas Terry. - Puolėjams yra sunku, nes jei jie nemuša įvarčių, žmonės pažeria labai daug kritikos. Tačiau Drogba yra kovingas, tiek ir rūbinėje, tiek ir aikštėje visus užveda kovai. Nereikėtų visko vertinti įvarčiais."

Tuo metu "Man Utd" strategas Fergusonas tikisi rikiuotėje išvysti du mėnesius nerungtyniavusį pagrindinį gynėją Rio Ferdinandą bei saugą Andersoną, kurie abu treniravosi pirmadienį.