Pergalėms subrendusi Vokietijos rinktinė galvoja ne tik apie Euro 2012 © Eurofootball.lt
Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Lowas yra pasirengęs įrodyti, kad šalis jau subrendo didelėms pergalėms tarptautinėje arenoje.

Nors vokiečiai pastaraisiais metais demonstruoja puikius rezultatus - 2006 ir 2010 metų pasaulio čempionatuose užėmė trečiąsias vietas, o 2008 metų Europos pirmenybėse suklupo tik finale, paskutinį sykį prestižinis trofėjus buvo iškovotas dar 1996 metų Senojo žemyno čempionate.

Visus dešimt mačų atrankos turnyre laimėjusios nacionalinės ekipos gerbėjai tikisi, kad 2012 metų Europos čempionatas taps triumfo akimirka.

"Visi treneriai turi tą pačią problemą,- kalbėjo 51 metų Lowas. - Mes laimėjome daug rungtynių, komanda žaidė gerai, bet džiaugtis gali tik akimirką, nes čia pat - naujas iššūkis. Mėgautis nėra laiko."

Specialistas pernelyg nesidžiaugė "Kicker" jam skirtu "2011 metų žmogaus" apdovanojimu: "Mums vis pritrūksta vieno nedidelio žingsnio, kad laimėtume titulą. Mažos detalės ir klaidos lėmė, jog to kol kas nepavyko padaryti. Laukiu Europos čempionato, kuris atima daug jėgų, tačiau yra nuostabus iššūkis."

Ir pridūrė: "Tačiau reikšmingas ne tik šis turnyras. Laimėti labai svarbu, bet darytume klaidą, jei koncentruotumės tik į Euro 2012. Turime žvelgti ir į ateitį.

"Šiuo metu rungtyniaujame tokiu lygiu, kad galime įveikti bet ką. Ne tik dėl atsidavimo, tačiau ir dėl futbolininkų lygio. Mūsų žaidimo stilius gerokai patobulėjimo, bet automatizmas nėra toks geras, kaip kitų rinktinių."