Gana dramatiškai iškovojo svarbią pergalę prieš Pietų Korėją © Reuters nuotr.

H grupės antrasis ratas prasidėjo Ganos pergale.

Ganos komanda po dramatiškos kovos 3:2 palaužė Pietų Korėjos rinktinę.

Pirmąjį kėlinį žymiai geriau pradėjo Azijos atstovai, kurie per pirmas 15 minučių kėlė net 5 kampinius ir neleido ramiai kvepuoti savo varžovams.

Antroje kėlinio pusėje Gana atsigavo ir 24-ąją minutę įvartį pelnė Mohammedas Salisu.

Už 10 minučių rezultatą padvigubino Mohammedas Kudusas, kuris pasižymėjo smūgiu galva.

Pietų Korėja rezultatą išlygino per 3 minutes antrojo kėlinio pradžioje. Du įvarčius per trumpą atkarpą įmušė Cho Gue-sungas. Puolėjas abu kartus buvo tikslus smūgiuojant kamuolį galva.

Visgi 68-ąją minutę M. Kudusą iš akiračio paleidę Paulo Bento auklėtiniai prasileido trečiąjį įvartį ir rungtynių gale turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Pietų Korėja dar turėjo kelias progas išlyginti rezultatą, tačiau jomis pasinaudoti nepavyko, kol Ganos futbolininkai pasiaukojančiai gynėjesi.

Verta paminėti ir tai, kad Pietų Korėjos strategas Paulo Bento po finalinio švilpuko prieš save išvydo raudoną kortelę. Portugalas itin aktyviai ir agresyviai bandė įrodyti savo tiesą rungtynių teisėjui Anthony Taylorui.

Visgi P. Korėja turi dar šansų prasibrauti į aštuntfinalį. Savo šansus pasigerinusi Ganos rinktinė paskutiniame ture susitiks su Urugvajumi, kur lauks 2010 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalio pakartojimas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...