Tris taškus iškovoję vokiečiai palieka PČ po staigmenos kitame stadione © AP nuotr.

Ketvirtadienio vakarą vykusiose, lemiamose pasaulio čempionato E grupės rungtynėse Vokietija rezultatu 4:2 palaužė Kosta Rikos futbolininkus.

Vokiečiai rungtynes pradėjo pozityviai ir jau 10 mačo minutę išsiveržė į priekį. Po Davido Raumo aukšto perdavimo smūgiu galva pasižymėjo Serge'as Gnabry.

Kosta Rika turėjo auksinę progą išlyginti rezultatą pirmo kėlinio pabaigoje, kai 1 prieš 1 su vartininku išbėgo Keysheris Fulleris Spence'as. Visgi puikiai sužaidęs Vokietijos rinktinės vartų sargas Manuelis Neueris išgelbėjo savo komandą ir rezultatas išliko 1:0.

Antroje mačo pusėje Kosta Rika šokiravo savo oponentus ir pelnydami du įvarčius išsiveržė į priekį. 58 minutę pasižymėjo Yeltsinas Tejeda, o 70 minutę savo komandą į priekį išvedė Juanas Pablo Vargas. 

Tokiame grupės scenarijuje Kosta Rika ir Japonija išmestų ispanus ir vokiečius iš pasaulio čempionato, tačiau tam kelią vokiečiai užkirto pelnydami tris įvarčius per likusį mačo laiką.

73 ir 85 minutę įvarčius pelnė Kai'us Havertzas, o 90+1 minutę tiksliu smūgiu oponentų vartininką nuginklavo Niclas Fullkrugas.

Tačiau paraleliai vykusiose E grupės rungtynėse Ispanija 2:1 nusileido japonams ir tai reiškia, kad Japonija po trijų turų finišuoja pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje su 6 taškais, antri lieka ispanai su 4 taškais. Fiasko patyrusi Vokietija grupėje taip pat surinko 4 taškus, tačiau blogesnis įvarčių santykis jiems lėmė trečią vietą ir apmaudų pasitraukimą iš turnyro. Paskutiniai grupėje finišavo Kosta Rikos futbolininkai surinkę tris taškus.