N. Kesminas: Ispanijos ir Vokietijos futbolą apniko bėdos

Televizijos komentatorius Nerijus Kesminas socialiniame tinkle aprašė pasaulio futbolo čempionato aktualijas.

„Nebuvo noro ketvirtfinalyje žaisti su Brazilija? Ne visai pagal planą, bet misija iš esmės įvykdyta. Žaisti šiame pasaulio futbolo čempionate Ispanijai nebereikės nei su Brazilija, nei su dar kuo nors - „La Furia Roja“, kuri ir vėl pasirodė esanti nelabai furia, aštuntfinalyje baudinių serijoje krito po Maroko kojomis.

Suprantama, užuomina apie Braziliją - įžeidžianti ispanų rinktinę ir jos gerbėjus visame pasaulyje. Kalbos apie tai, kad paskutinėse grupės turnyro rungtynėse Luiso Enrique's treniruojama komanda tyčia pralaimėjo Japonijai rinkdamasi parankesnius varžovus atkrintamosiose - galimai tik dar viena sąmokslo teorija.

Todėl atmeskime ją ir žiūrime, ką turime. Taip, ispanai per rungtynes yra pajėgūs atlikti tūkstantį perdavimų.

Bet aikštėje jie šįsyk nebuvo geresni bei už vokiečius, nei už - tyčia ar netyčia - japonus, nei už marokiečius.

O tikėtis čempioniškos šlovės vien nuskausminus varganą Kosta Riką... Taip nebūna. Ispaniškas futbolo, kaip ir, beje, vokiško, deja vu dabar jau atrodo sisteminiai.

Lyginkime - prieš ketverius metus vokiečių iš grupės neišleido Pietų Korėja, šįsyk juos iš koto išvertė japonai.

Ispanai abiejuose turnyruose į aštuntfinalį išsikapstė, bet abusyk kvapą išleido baudinių serijose: tąsyk bilietą namo jiems parūpino rusai, dabar - Marokas.

Su Vokietijos rinktine jau atsisveikino atsakomybę prisiėmęs ir sentimentaliais žodžiais apie asmeninį skausmą prabilęs Oliveris Bierhoffas, kuris „Die Mannschaft“ sporto direktoriumi dirbo 18 metų. Trenerio Hansi Flicko galimybės likti komandoje irgi vertinamos kaip miglotos.

Panašu, kad Ispanijos rinktinėje galvų kapojimo metas taip pat jau pribrendo. Faktas - sistema neveikia. Apie jų puolimo galią bei kūrybinį gaivalą baudos aikštelės prieigose daug kalbama prieš kiekvieną didįjį tarptautinį turnyrą.

Įprotis, inercija, stereotipas - dabar jau atrodo, kad tik tiek. Ispaniško futbolo puolimo lokomotyvas vis dažniau primena garvežį iš legendinio brolių Lumiere'ų filmo „Traukinio atvykimas į stotį“. Iki pat kameros jis gali atvažiuoti. Išlipti iš ekrano ir ką nors sutraiškyti - ne.

Visus išpeikus lieka ką nors pagirti. Marokas... „Atlaso liūtai“ šiame čempionate sumedžioja tiek maisto, kiek reikia sočiam gyvenimui, bet savo teritoriją jie saugo nuožmiai - per rungtynes su Kroatija, Belgija, ir Ispanija Šiaurės Afrikos futbolininkai nepraleido nė sykio.

Todėl - čia išdėstyta nuomonė nebūtinai sutampa su tuo, ką galvojate jūs - Marokas nusipelnė būti ten, kur yra. Sėkmės ketvirtfinalyje, vyrai, stebėti jus visai smagu“, – rašė N. Kesminas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...