„Reims“ stebuklų veidas – 30-metis strategas be UEFA Pro licencijos © J.E.E/SIPA nuotr.

„Reims“ sudėtingame „Ligue 1“ sezone fiksuoja jau net 14 nepralaimėtų rungtynių seriją. Viena iš priežasčių šios sėkmingos serijos yra komandos vyr. treneris Williamas Stillas.

2022 metų spalio 13 dieną „Reims“ komandos vairą perėmęs Willas Stillas yra išskirtinė asmenybė visame futbolo pasaulyje.

Savo futbolo treniravimo pagrindus per žaidimą „Football Manager“ suformavęs 30-metis gimė britų šeimoje, tačiau gimimo šalis buvo kita – Belgija. Šioje šalyje jis lankė prancūzų mokyklą, o vėliau išmoko olandų kalbą, žaisdamas už Belgijos vaikų komandas. 

2011 metais W. Stillas pradėjo savo trenerio karjerą „Preston North End“ 14-mečių komandoje, kaip trenerio asistentas. Visgi šis etapas trūko vos vienerius metus, o po to net iki 2017 metų belgas buvo pasitraukęs nuo šio darbo. 

Šis strategas kurį laiką neišsilaikė tinkamų licenzijų, kad turėtų teisę treniruoti aukšto lygio komandas. Iki šiol jis vis dar neturi UEFA Pro trenerio licenzijos – už tai „Reims“ moką skaudžią sumelę.

Už tai, kad W. Stillas vis dar neturi UEFA Pro trenerio licenzijos, „Reims“ kiekvieną sykį turi sumokėti net 25 tūkstančius eurų. Visgi trenerio ir komandos pasiekimai leidžia į šią sumą pasižiūrėti pro pirštus. Šį sezoną „Ligue 1“ situacija yra sudėtinga, kadangi kitą sezoną keisis formatas, to pasekoje net 4 klubai iškris į antrąjį divizioną, o „raudoni ir balti“ toliau to sėkmingai vengia.

„Reims“ vyr. treneris Williamas Stillas šiuo metu yra jauniausias treneris top5 lygose. Kiekvienas futbolo sirgalius turėtų atkreipti dėmesį į šį specialistą, kadangi tai – potenciali nauja futbolo sensacija. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...