E. Šetkus deda tašką futbolininko karjeroje

Vienas geriausių Lietuvos vartininkų Ernestas Šetkus kabina pirštines ant vinies – 37-erių tauragiškis paskelbė apie savo profesionalo karjeros pabaigą.

„Taip, tai pabaiga nuostabios kelionės, kuri tęsėsi 18 metų. Šį kartą nebus ašarų, viskas buvo gražu ir neliko jokių nuoskaudų. Bėgant karjerai aš turėjau įvairių vertybių: sunkiai treniruotis, nepasiduoti, kad niekada nevėlu tobulėti ir panašių, bet svarbiausia buvo pagarba šalia esantiems žmonėms.

Girdėjau įvairių kalbų, kad nesu toks geras vartininkas, kad turiu silpnų vietų, bet niekada negirdėjau, kad buvau blogas žmogus. Tai mano didžiausias pasiekimas ir komplimentas. Ačiū visiems – treneriams, komandos draugams, personalui, fanams ir priešininkams. Visi jūs mane grūdinote ir padarėte tik geresnį. Tačiau labiausiai dėkingas žmonai Beatričei – be tavęs, mieloji, ne viskas būtų taip gražu ir greičiausiai dabar man skaudėtų“, – žinute pasidalino vartų sargas.

Gimtojoje Tauragėje karjerą pradėjęs vartininkas 2005-aisiais persikėlė į Vilniaus „Žalgirį“, vėliau trumpam grįžo į gimtinę, vėl persikėlė į sostinę, o 2010-ųjų vasarą pradėjo legionieriaus kelią, kuriuo ėjo iki pat savo karjeros pabaigos.

Tarp šalių, kuriose vartininkas žaidė – Kipras, Bulgarija, Baltarusija, Graikija, Turkija, Nyderlandai ir Izraelis.

Būtent pastarojoje šalyje E. Šetkus išgyveno vienus geriausių savo karjeros metų – ten jis praleido penkis sezonus su trimis skirtingomis komandomis.

Atstovaudamas Haifos „Hapoel“ komandai 2018-aisiais lietuvis buvo išrinktas geriausiu Izraelio vartininku, o 2019-aisiais būtent E. Šetkus tapo geriausiu Lietuvos futbolininku.

Su minėtu Haifos klubu bei Ber Ševos „Hapoel“ komanda jis du kartus triumfavo Izraelio taurėje.

Nacionalinėje Lietuvos rinktinėje E. Šetkus debiutavo 2011-aisiais, 2:0 laimėtose kontrolinėse rungtynėse su Lenkija.

Iš viso jo sąskaitoje – 38 dvikovos su Lietuvos rinktinės marškinėliais.