Gaivinama Superlygos idėja: 80 komandų ir atsirandantis sportinis principas

2021 metų pradžioje buvo paskelbta apie naujos Europos Superlygos, kurioje turėjo dalyvauti garsiausi Senojo žemyno klubai, sukūrimą.

Superlygos steigėjais tuomet tapo „Manchester City“, „Manchester United“, „Liverpool“, „Chelsea“, „Arsenal“, „Tottenham“, „AC Milan“, „Inter“, „Juventus“, „Barcelona“ „Real“ ir „Atletico“.

Tiesa, Anglijos klubai iš projekto pasitraukė labai greitai po to, kai prasidėjo fanų protestai, o galiausiai Superlygos idėją palaikė tik „Real“, „Barcelona“ ir „Juventus“.

Kurį laiką atrodė, kad šiai idėjai išsipildyti nebus lemta, tačiau praėjusį spalį kompanija „A22 Sports Management“, kuri atsakinga už lygos įkūrimą, pakeitė direktorių, kuriuo tapo Berndas Reichartas ir pradėjo pasiruošimo darbus Superlygos sugrįžimui.

Ketvirtadienį „Sky Sports“ paskelbė apie naujus Superlygos planus.

Pranešama, kad „A22 Sports Management“ iš esmės pakeitė kelis esminius punktus, kurie kėlė daugiausiai nepasitenkinimo tarp futbolo aistruolių.

Visų pirma, Superlyga nebebūtų uždara lyga, o į ją patekti galėtų visi Europos klubai pagal pasirodymus nacionaliniuose čempionatuose.

Be to, kiekvieną sezoną Superlyga turėtų kelis divizionus, o juose iš viso varžytųsi net 80 komandų. Kiekviena komanda per sezoną mažiausiai sužaistų bent 14 mačų.

„A22 Sports Management“ direktorius B. Reichartas, bendraudamas su „Die Welt“, teigė, kad Europos klubinis futbolas yra atsidūręs ties prarajos riba.

„Europos klubinis futbolas atsidūrė ties prarajos riba. Atėjo metas pokyčiams. Klubai yra svarbiausia futbolo struktūros dalis, tačiau dažnai svarbiausi sprendimai priimami už jų nugarų.

Bendraudami su klubais supratome, kad jie negali viešai reikšti savo nuomonės, nes už tai jiems nuolat grasinama sankcijomis.

Mūsų laukia dar labai daug darbo, tačiau mes tęsime dialogą su klubais“, – kalbėjo B. Reichartas.

Pasak pranešimų, „A22 Sports Management“ nuo praėjusio rudens palaikė dialogą su daugiau nei 50 Europos klubų.

Tikimasi, kad naujoji Europos Superlyga galėtų startuoti nuo 2024-2025 metų sezono.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...