A. Agnelli: „Premier“ lyga jau dabar yra kaip Superlyga“ © AFP nuotr.

Vienas iš Superlygos idėjos autorių Andrea Agnelli „De Telegraaf“ dienraščiui atvirai papasakojo apie dabartinę Europos klubų sistemą iš savo pusės.

„Juventus“ klubą palikęs italas teigia, kad „Premier“ lyga yra dabartinė Superlyga. 

„Šiuo metu tik „Premier“ lyga nesustoja augti ir yra praktiškai kaip Superlyga. Jie užsidirba 4 milijardus eurų per metus, Ispanija maždaug pusę tiek uždirba, Vokietija 1,5 milijonų, o Nyderlandai vos 100 mln. eurų.

Anglijos dominavimas kenkia Europos futbolui“, – sakė A. Agnelli.

Interviu metu A. Agnelli taip pat kalbėjo apie Nasserą Al-Khelafi, kuris su PSG nenorėjo prisijungti prie Superlygos projekto, apie Infantino ir Čeferiną, apie UEFA sistemą. 

Apie N. Al-Khelafi italas teigė: „Puikus vyrukas. Jis nenorėjo įsitraukti į Superlygos projektą. Jis palaikė UEFA, kadangi kita lyga PSG savininkų iš Kataro nedomino. Pokyčių iš jo nebūtina tikėtis. Tačiau viduje kalbama, kad daug klubų nori naujos lygos. 

Apie UEFA ir FIFA sistemas: „Ar nėra keista, kuomet vos vienas kandidatas yra į UEFA ar FIFA prezidento postus? Kas keisčiausia, tas kandidatas būna dabartinis prezidentas. Ar tai sveika? Ar galima tikėtis pokyčių iš šių žmonių? Ceferinas ir Infantino viską darys, kad tik išlikti dėmesio centre. 

Apie karą su UEFA: „Tai buvo karas, kurio aš nesugebėjau laimėti. Žinau, kad dabartinė sistema nieko gero ateityje nežada „Ajax“, „Anderlecht“, „Celtic“, „Benfica“, „Panathinaikos“, „Crvena Zvezda“ klubams. Todėl ir priimami sprendimai nelikti toje pačioje vietoje, o pasirinkti kitą kelią. 

„UEFA monopolis turi būti sulaužytas, kad klubai turėtų stabilesnę finansinę ateitį. Tokią ateitį, kuomet vieną kartą nepatekimas į Europos turnyrus, jų nesužlugdytų“, – griežtai pasisakė 47-erių italas.