E. Jankauskas paskelbė rinktinės sudėtį dvikovom su Graikija ir Serbija © lff.lt nuotr.

Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pasirinko sudėtį, su kuria stos į kovą Europos čempionato atrankos mače su Serbija bei kontrolinėje akistatoje su Graikijos futbolininkais.

Primename, kad su serbais lietuviai žais kovo 24 dieną 21.45 val. Belgrade, o kontrolinė akistata Graikijos sostinėje Atėnuose su su vietos rinktine bus žaidžiama kovo 27 dieną 19 valandą Lietuvos laiku.

Abejas rungtynes tiesiogiai rodys VIAPLAY.

Po pertraukos į rinktinę sugrįžta net keli futbolininkai – Eligijus Jankauskas, Danielis Romanovskis, Egidijus Vaitkūnas, Pijus Širvys, Markas Beneta, taip pat – Gratas Sirgėdas, Gytis Paulauskas bei Karolis Laukžemis.

Vartininkų trejetą sudarys Izraelyje žaidžiantys Džiugas Bartkus bei taip pat po pertraukėlės į rinktinę grįžtantis Emilijus Zubas, o konkurenciją jiems sudarys per pirmus du Optibet A lygos turus įvarčio į savus vartus įvarčio dar nepraleidęs „Šiaulių“ vartų sargas Lukas Paukštė.

Pirmą kartą kvietimo į stovyklą sulaukė Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Kipras Kažukolovas, savaitgalį įmušęs pergalingu jo komandai tapusį įvartį į Gargždų „Bangos“ vartus.

Rinktinėje taip pat bus ir praėjusį rudenį joje debiutavę Klaudijus Upstas bei „Serie A“ čempionatuose jau spėjęs sužaisti Gvidas Gineitis.

Pilnas rinktinės sąrašas dvikovoms su Serbijos ir Graikijos ekipomis:

Vartininkai

Džiugas Bartkus („Kiryat Shmona“, Izraelis), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis), Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“).

Gynėjai

Linas Klimavičius („Panevėžys“), Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“), Kipras Kažukolovas (Vilniaus „Žalgiris“), Vilius Armalas (Kauno raj. „Hegelmann“), Pijus Širvys („Panevėžys“), Egidijus Vaitkūnas (FA „Šiauliai“), Justas Lasickas (Ljublianos „Olimpija“, Slovėnija), Markas Beneta („Panevėžys“).

Saugai

Arvydas Novikovas (Haifos „Hapoel“, Izraelis), Fedoras Černychas (Limasolio AEL, Kipras), Modestas Vorobjovas („Chindia Targoviste“, Rumunija), Klaudijus Upstas (Kauno raj. „Hegelmann“), Gvidas Gineitis („Torino“, Italija), Vykintas Slivka (PAS „Lamia 1964“, Graikija), Domantas Šimkus (NS „Mura“, Slovėnija), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Eligijus Jankauskas (FA „Šiauliai“), Daniel Romanovskij (FA „Šiauliai“).

Puolėjai

Gytis Paulauskas (KF „Egnatia“, Albanija), Karolis Laukžemis (Gargždų „Banga“).