A lygos anonsas: lyderių susitikimas Panevėžyje © alyga.lt nuotr.

Po rinktinių pertraukos sugrįžta „Optibet A lyga“ – per tris dienas bus sužaistos penkerios 5-ojo turo rungtynės.

Gargždų „Banga“ – Kauno rajono „Hegelmann“. Kovo 31 dieną 18 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

5-asis turas prasidės Gargžduose, kur šeimininkai sieks antrosios pergalės.

Gargždiškiai atsitiesė po skaudaus sutriuškinimo čempionato pradžioje, tačiau dėl 3 iškovotų taškų neturėtų būti pernelyg patenkinti. Rinktinių pertraukos metu „Banga“ sužaidė kontrolinį mačą – namuose 1:0 buvo įveiktas Telšių „Džiugas“. Šis susitikimas turėjo išeiti į naudą siekiant perstatyti gynybines pajėgas, kadangi dėl traumų iš rikiuotės iškrito du vidurio gynėjai – Benas Šatkus ir Ričardas Šveikauskas. Davido Afonso kariauna kol kas vienintelius taškus iškovojo žaisdama namuose, maža to, „Hegelmann“ futbolininkai praėjusiais metais laimėjimo iš Gargždų išsivežti neįstengė.

Mėlynai balti pauzę taip pat išnaudojo kontroliniam mačui – buvo užfiksuotos lygiosios 1:1 dvikovoje su U-21 rinktine. Kovingoje akistatoje „Hegelmann“ ekipa patyrė vieną netektį, kai traumą patyrė puolėjas Michaelas Thuique – brazilui jau atlikta operacija. 1-ajame ture rungtynių tęsti negalėjo Lazaras Sajčičius, vis dar nežaidžia Augustinas Klimavičius, tad be šių trijų atakuojančių žaidėjų Kauno rajono klubo laukia nelengva atkarpa. Puolimo grandyje daug kas priklausys nuo Filipo Dangubičiaus, kuris jau pelnęs porą įvarčių bei gana produktyviai išnaudoja gautas minutes. 

„Panevėžys“ – FA „Šiauliai“. Balandžio 1 dieną 13 val. Panevėžys, „Žemynos“ progimnazijos stadionas.

Šeštadienį Panevėžyje susigrums dvi pirmaujančios pirmenybių komandos.

„Panevėžys“ prieš rinktinių pertrauką sulaukė rimčiausio iššūkio, tačiau antrame kėlinyje pademonstravo savo puolimo potencialą ir nugalėjo „Kauno Žalgirį“. To mačo pergalingo įvarčio autorius Ariagneris Smithas žibėjo Nikaragvos rinktinėje ir sieks pratęsti sėkmingą seriją. Panevėžiečiai kontroliniame susitikime 2:1 įveikė Lietuvos U-21 rinktinę, nors žaidė be kelių svarbių žaidėjų. Praėjusiame sezone FA „Šiauliai“ sukėlė labai daug rūpesčių: po pirmosios pergalės svečiuose buvo patirti net trys pralaimėjimai iš eilės, tad „Panevėžys“ sieks trečiuoju bandymu namuose pasiekti pozityvų rezultatą.

FA „Šiauliai“ į rinktines delegavo nemažai futbolininkų, traumą taip pat gydosi Egidijus Vaitkūnas, todėl kontroliniame susitikime 0:2 buvo pralaimėta Rygos „Metta“ komandai. Tiesa, buvo ir pozityvių naujienų: tada į rikiuotę grįžo traumas išsigydę du atakuojantys žaidėjai – Simonas Urbys ir Justas Petravičius. Artimiausiomis dienomis Saulės miesto atstovai grumsis prieš „Panevėžį“ bei Vilniaus „Žalgirį“ – bus įdomu stebėti, kokį planą tiems mačams pasirinks šiauliečiai. 

Telšių „Džiugas“ – Vilniaus „Riteriai“. Balandžio 1 dieną 15 val. Telšiai, „Ateities“ progimnazijos stadionas.

Su strategu atsisveikinęs sostinės klubas pradės pačią intensyviausią seriją šiemet.

„Džiugas“ po puikios pergalės 1-ajame ture patyrė tris pralaimėjimus iš eilės bei šiuo metu yra turnyro lentelės apatinėje dalyje. Kurį laiką ekipai negalėjo padėti du vidurio gynėjai – Tomas Rapalavičius bei Draganas Nedeljkovičius, tad jeigu jie grįžo į rikiuotę, tai bus savalaikis pastiprinimas. Rinktinių pertraukos metu džiugiečiai svečiuose nusileido Gargždų „Bangai“ ir vėl nepelnė įvarčio. To nepavyko padaryti ir per pastarąsias trejas „Optibet A lygos“ rungtynes, tačiau potencialo „Džiugo“ legionieriai turi nemažai – galbūt namų sienos, kaip 2021 metų sezone, vėl taps reikšmingu faktoriumi.

„Riteriai“ rinktinių pertraukos pradžioje atsisveikino su vyr. treneriu Pablo Villaru ir kol kas oficialiai naujojo stratego nepristatė. Per pauzę čempionate buvo sužaistos vienerios kontrolinės rungtynės ir jos susiklostė labai pozityviai – po gero antrojo kėlinio 3:0 buvo nugalėta FS „Jelgava“ komanda. Pastarasis sostinės derbis žaidimo atžvilgiu įpūtė nemažai pozityvo, į rikiuotę grįžo lyderis Felipe Brisola, visgi, intensyvios atkarpos metu teks verstis be traumą patyrusio Iano Solero. „Riteriai“ yra vieninteliai vis dar nepelnę įvarčio ir neiškovoję pergalės – šią niūrią statistiką bus siekiama pakeisti Telšiuose.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Balandžio 1 dieną 19 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Į stipriausiųjų trejetuką įšokę žalgiriečiai antrą mačą paeiliui žais namų tvirtovėje.

Prieš rinktinių pertrauką derbį laimėję vilniečiai namuose priims varžovus iš Marijampolės.  Nors vilniečiai dar vis nedemonstruoja geriausios formos, tačiau, panašu, kad žaidimas po truputį stabilizuojasi ir Vladimirui Čeburinui startinę vienuolikę išrikiuoti tampa vis lengviau. Sėkmingai vartų stačiakampį pastaruoju metu gina vartų sargas Tomislavas Duka, o ekipoje atsiranda vienas kitas žaidėjas, kuris individualiu meistriškumu nulemia dvikovos baigtį. Pastarieji trys susitikimai tarp šių ekipų baigėsi „Žalgirio“ pergalėmis ir sūduviečiams šią seriją nutraukti bus sudėtinga.

Marijampoliečiai į Vilnių atvažiuoja dvejopų nuotaikų – paskutinėse rungtynėse prieš FA „Šiauliai“ nusileista net 0:3, tačiau antrajame kėlinyje žaidimas stabilizavosi, o juo pasidžiaugė ir vyriausiasis komandos treneris Dovydas Lastauskas. Daug rungtynių iš eilės tokia pačia startine sudėtimi žaidusi „Sūduva“ galėjo pailsinti savo žaidėjus, todėl dviejų savaičių pertrauka sūduviečiams turėjo išeiti į naudą. Marijampolės klubas po šio savaitgalio žais trejas rungtynes iš eilės su tiesioginiais konkurentais, realu, jog namų darbai bus ruošiami ir artėjančiai svarbiai atkarpai.

Alytaus DFK „Dainava“ – „Kauno Žalgiris“. Balandžio 2 dieną 17.55 val. Marijampolė, Marijampolės futbolo arenos maniežas.

Į čempionatą sugrįžę dainaviečiai sieks pateikti dar vieną staigmeną.

Pastarosiose rungtynėse su Gargždų „Banga“ išsigelbėję dzūkai prieš prasidedant 5-ajam „Optibet A lygos“ turui rikiuojasi 4-oje turnyro lentelės vietoje. Alytiškiai nepralaimi jau trejose rungtynėse iš eilės, tačiau, įdomu, ar tokią formą pavyks demonstruoti ir po dviejų savaičių pertraukos. 2021-ųjų sezone „Dainava“ žaliai baltiems pralaimėjo visas ketverias rungtynes, per kurias taip pat neįmušė nė vieno įvarčio. Alytiškiai mėgsta žaisti nuo gynybos, o kovojant prieš tokį stiprų varžovą labai realu, kad ir šios rungtynės bus panašios.

Praėjusiame ture prieš lyderius kritęs „Kauno Žalgiris“ bandys atsitiesti prieš dainaviečius. Nors pergalės skonį kauniečiams pavyko pajausti tik 1-ajame ture, tačiau pastarąsias trejas rungtynes jie žaidė prieš lygos lyderius – „Panevėžį“, FA „Šiauliai“ bei Vilniaus „Žalgirį“. Žaliai balti per šį rinktinių langą spėjo sužaisti kontrolines rungtynes su Liepojos „Liepaja“ klubu, kurios baigėsi lygiosiomis 2:2. Po trijų nelaimėtų mačų iš eilės futbolininkai iš Kauno vėl sieks pajausti pergalės skonį, maža to, vieta turnyro lentelėje tenkinti neturėtų, todėl motyvacijos kauniečiams tikrai nepritrūks.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...