Jose Mourinho situacija rinkoje: kas toliau? © AFP nuotr.

Iš „AS Roma“ atleistas Jose Mourinho turės atsakingai rinktis naują projektą.

Su Romos klubu „The Special One“ laimėjo Konferencijų lygą, pasiekė Europos lygos finalą, kur tik po 11 metrų baudinių nusileido „Sevilla“ ekipai, ir du kartus pasiekė šeštą vietą „Serie A“ pirmenybėse. 

Paskutinis sezonas Romos klube J. Mourinho buvo permainingas. Jis galėjo darbą prarasti jau po pralaimėjimo „Genoa“ ekipai (1:4) rugsėjo 28 dieną, kai „Roma“ Italijoje buvo vos turnyrinės lentelės viduryje. Tuomet siekė 10 nepralaimėtų rungtynių serija, įskaitant 7 pergales, ir pasitikėjimo kreditas buvo atstatytas.

Bangomis ėjęs sezonas galiausiai atnešė permainas. Prieš pagrindinius konkurentus pergalių iškovoti nepavyko, todėl Italijos sostinės klubo savininkai iš JAV priėmė sprendimą atsisveikinti su Jose Mourinho.

Bendrai tai buvo ganėtinai sėkmingas Jose etapas Romoje, kur galiausiai pritrūko vieno dalyko – bilieto į Čempionų lyga, iki kurio skyrė tik viena sėkminga baudinių serija. Visi žinojo kaip viskas pasibaigs galiausiai, kaip būna pastaruoju metu Jose karjeroje, tačiau jis į Romą atnešė tikėjimą, kovojimą, galiausiai pagarbą Romos klubui bei net titulus, kurių badas buvo ganėtinai akivaizdus.

Kas toliau laukia portugalo? Jo vertė rinkoje išliko panaši, tad panašaus lygio klubas, kaip buvo „Roma“, gali pasiūlyti darbą patyrusiam specialistui.

Pasak Fabrizio Romano, Mourinho kol kas atsisakė perimti Saudo Arabijos „Al Shabab“ vairą. Tuo tarpu „Gazzetta“ tikina, kad tarp „Napoli“ ir Mourinho taip pat nieko nevyksta.

Vasarą gali atsilaisvinti vyr. trenerio pozicijos „Barcelona“, „AC Milan“, „Napoli“ klubuose. Neatmeskime varianto, kad apie permainas mąstys ir „Bayern“, „West Ham“, „Newcastle“ ar kitas „Premier“ lygos klubas. Jose Mourinho vardas yra didelis ir beveik nėra abejonių, kad šis, taip futbolą mylintis žmogus, karjerą toliau tęs už šoninės linijos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

Komentuoti

Prisijungti su FB