UEFA Taurės finalo apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA Taurė turės naujus šeimininkus. Turkijos mieste Stambule dėl šio trofėjaus, kurį praeitą sezoną iškovojo Sankt Peterburgo "Zenit", varžysis Bremeno "Werder" bei Donecko "Shakhtar" klubai.

Bremeno "%c00016" - Donecko "%c00145"
Stambulo "Sukru Saracoglu" stadionas, 21:45 val.
Teisėjas: Luis Medina Cantalejo (Ispanija)

Vienos rungtynės nulems, kur keliaus trofėjus. Faktas, kad nugalėti nori abi komandos, tačiau taurė atiteks tik vienam iš dviejų klubų. Ukrainos klubas nėra laimėjęs šio turnyro, kaip ir apskritai jokio Europos turnyro, nė sykio, tuo tarpu "Werder" yra laimėję šį trofėjų 1991-1992 metų sezone.

Kelias link finalo:

"Shakhtar" savo sezoną Europoje pradėjo Čempionų lygos turnyre. C grupėje jie užėmė trečiąją vietą, nusileido tik "Barcelona" ir Lisabonos "Sporting", ir gavo tiesioginį kelialapį į UEFA Taurės atkrintamąsias varžybas.

Šešiolktfinalyje jie eliminavo Londono "Tottenham" ekipą, aštuntfinalyje - Maskvos "CSKA", ketvirtfinalyje - "Marseille", o pusfinalio etape laimėjo prieš amžinus priešininkus Kijevo "Dinamo".

"Werder" kelias link finalo buvo panašus, mat ekipa Čempionų lygos B grupėje liko trečioje vietoje. Patekę į UEFA Taurės varžybas, jie iš tolimesnės kovos eliminavo "Milan", "St.Etienne", "Udinese" bei "Hamburg" klubus.

Mintys prieš mačą:

"Jaučiamės pakankamai optimistiškai nes žinome, jog viskas yra mūsų pačių rankose,- teigė "Shakhtar" strategas Mircea Lucescu. - Turime tikslą, kurio privalome siekti visomis jėgomis."

"Jei pasiekėme finalą, reiškia, jog esame pajėgūs ir laimėti jį,- teigė Ukrainos klubo vartininkas Andrejus Pyatovas. - Esame finale ir jokio kito tikslo, kaip tik laimėti jį, mes sau ir nekeliame."

"Be abejo, kad neturėsime optimaliausios sudėties, tačiau tikiuosi, kad tai nepaveiks mūsų žaidimo kokybės,- teigė "Werder" treneris Tomsas Schaafas. - Vis vien kausimės tik dėl pergalės, nes trokštame iškovoti šį trofėjų."

Komandų naujienos:

"Werder" tikrai turi gana rimtų problemų dėl žaidėjų. Visų pirma, bene skaudžiausia naujiena yra susijusi su komandos lyderiu Diego, kuris dėl kortelių limito negalės padėti klubui. Komandos gretose dėl tokios pačios priežasties nebus ir puolėjo Hugo Almeidos.

Visų antra, ties klaustuku yra ir komandos gynėjai Naldo bei Peras Mertesackeris, kurie mačą gali praleisti dėl traumų. Panašių problemų turi ir Markusas Rosenbergas, ir Claudio Pizarro, tačiau šie futbolininkai greičiausiai pasirodys aikštelėje.

"Shakhtar" nuostoliai yra kur kas mažesni, mat rungtynėse neišvysime tik saugo Tomaso Huebschmano, kuris praleis finalą dėl geltonų kortelių limito.


Laukia įdomus finalas, kuriame spręsis paskutinis šio turnyro nugalėtojas, mat kitą sezoną UEFA Taurės varžybos taps Europos Lyga.