Xavi pratęsė sutartį su "Barcelona" © Eurofootball.lt
Vienas geriausių saugų Europoje Xavi (%p00208) pasirašė naują šešerių metų sutartį su "%c00006" klubu.

Katalonas pratęsė kontraktą su jį užauginusiu klubu iki 2014 metų - ankstesnė sutartis turėjo baigti galioti 2010-aisiais.

Naujajame Xavi kontrakte numatyta 80 milijonų eurų išpirka. Tokią sumą turėtų pakloti bet kuris klubas, norėdamas kataloną įsigyti be derybų su "Barcelona".

Savo karjerą "Barcoje" Xavi pradėjo būdamas vos vienuolikos metų. Katalonijos klubo jaunimo akademijos gretas papildžiusio berniuko pirmuoju treneriu tapo Oriolis Tort.

1998 vasarą aštuoniolikmetis saugas pirmą kartą debiutavo pagrindinėje "Barcelona" sudėtyje. Futbolininkas į aikštę išbėgo Karaliaus taurės turnyro rungtynėse su "Mallorca".

Xavi, pasirašęs naują sutartį su Katalonijos ekipa, tapo vienu iš geriausiai apmokamų "Barcos" žaidėjų. Per sezoną saugas su įvairiomis premijomis turėtų uždirbti apie 7,5 milijonus eurų.

"Esu labai laimingas. Man sudaryta galimybė karjerą baigti gimtajame klube", - po sutarties pasirašymo džiaugsmo neslėpė Xavi ir čia pat pajuokavo: "Kai baigs galioti šis kontraktas, man bus 34 metai, o kai kurie futbolininkai karjerą baigia būdami 40-ies".

"Barcai" atidaviau visą save ir jaučiu, kad esu reikalingas klubui. Naujoji sutartis suteikia man galimybę čia pasilikti dar daugeliui metų ir aš tikiuosi, kad būtent taip ir bus", - sakė "Barcelona" vicekapitonas.