"Žalgiris" rungtynių pabaigoje palaužė "Kruoją" (VIDEO)

Nutrūko keturių Vilniaus „Žalgirio“ iš eilės nelaimėtų rungtynių prieš Pakruojo „Kruoją“ išvykoje serija. Šalies čempiono ir vicečempiono mūšis Panevėžyje baigėsi sostinės klubo pergale – 2:0 (0:0). Vilniečiams išsiveržti į priekį pavyko tik po pačioje mačo pabaigoje skirto abejotino baudinio.  Po šios pergalės „Žalgiris“ išliko vienintele taškų nepraradusia komanda „SMScredit.lt A lygoje“.

Dvikovos pradžioje abi komandos surengė po vieną įvarčio vertą ataką. Užgulę aikštės šeimininkų vartus, „Žalgirio“ futbolininkai prie svečių vartų kėlė keletą kampinių. Po vieno jų labai pavojingai į vartus galva smūgiavo Linas Pilibaitis. Kamuolį antrąkart čempionate „Kruojos“ vartus gynęs Filipe Gomesas atmušė ne be vargo.

Atlaikę pirmąjį vartų šturmą, pakruojiškiai atsakė labai pavojingą išpuolį, kurio metu Tomas Birškys idealiu perdavimu prieš vartus išvedė Aivarą Bagočių. Saugas labai stipriu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pataikė tiesiai į Armantą Vitkauską.

Kėlinio viduryje „Kruojai“ trumpam pavyko išlyginti žaidimą, tačiau vėl turėjo atsitraukti prie savo vartų, nes svečiai sukūrė dvi puikias progas. Iš pradžių po kampinio kamuolys atšoko Mantui Kuklius, kuris jį vėl pasiuntė į baudos aikštelę. Čia visiškai be priežiūros paliktas Algis Jankauskas iš kelių metrų smūgiu galva sudrebino vartų virpstą.

Kitos atakos metu L.Pilibaitis atliko perdavimą į laisvą plotą baudos aikštelėje atskubėjusiam M.Kukliui, kuris pabandė preciziškai pažeme smūgiuoti į tuščią vartų kampą, bet kamuolys prariedėjo visai šalia virpsto. Saugui beliko griebtis už galvos.

Prieš pertrauką kamuolys atsidūrė F.Gomeso ginamuose vartuose. Po M.Kuklio tolimo smūgio kamuolio kryptį sėkmingai pakeitė Elivelto, bet arbitro asistentas brazilui užfiksavo nuošalę. Netrukus pasižymėti galėjo ir Jakubas Wilkas, bet legionierius iš Lenkijos baudos smūgiu pataikė į skersinį.

Antrąjį kėlinį abi komandos pradėjo labai aktyviai, bet pavojingų momentų sukurta nedaug. „Žalgiris“ ir toliau stengėsi rengti atakas flangais. Pavojingai kamuolį link vartų kėlė tiek Serge Nyuiadzis, tiek J.Wilkas, tačiau „Kruojos“ gynybiniai įtvirtinimai buvo nepralaužiami. Aikštės šeimininkai taip pat apsilankydavo vilniečių aikštės pusėje, tačiau didesnės grėsmės Armanto Vitkausko vartams nesukėlė.

Arti įvarčio svečiai buvo sužaidus 20 minučių, kai Andro Švrljugos smūgį kone nuo vartų linijos atmušė gynėjas, o pakartotiniu smūgiu Deividas Šemberas kamuolį pasiuntė visai šalia virpsto. Vėliau darsyk iš nuošalės įmušė prieš vartus iššokęs Elivelto. Įvartis įskaitytas nebuvo.

Senkant laikui, aikštėje ėmė daugėti aistrų. Komandų futbolininkai dažnai nenorėjo sutikti su arbitro fiksuojamomis pažangomis. Jo sprendimu rungtynių pabaigoje skirti baudinį už Donato Strockio pražangą prieš Kristį Andreou žaibiškos vilniečių kontratakos metu pasipiktino ir stadione susirinkę žiūrovai. Taisykles pažeidęs pakruojiškis Dariui Petraškai bandė įrodyti, kad jis visais būdais stengėsi išvengti kontakto su varžovu ir jo negriovė, bet sprendimas liko nepakeistas. Baudinį šaltakraujiškai realizavo Deividas Šemberas.

Neatsigavusi po šio smūgio „Kruoja“ už kelių minučių praleido ir antrąjį įvartį. K.Andreou reidą į baudos aikštelę sustabdė Horia Crisanas, tačiau pirmasis prie atšokusio kamuolio atsidūrė ir tiksliu smūgiu jį į vartų kampą pasiuntė tik ką aikštėje po keitimo pasirodęs Paulius Janušauskas.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...