25 geriausi visų laikų Čempionų lygos mačai (straipsnis, II dalis: 16-20 vietos, VIDEO)

Pasibaigus Čempionų lygos grupių etapui, į atkrintamųjų varžybų dvikovas 16 stipriausių šio sezono Europos komandų stos tik kitų metų vasarį, o tai reiškia, kad ateinančius du mėnesius nematysime Čempionų lygos akistatų.

Pasinaudodami šia pertrauka, siūlome prisiminti 25 geriausius visų laikų Čempionų lygos mačus, kuriuos sureitingavo fourfourtwo svetainė. Šiandien pateikiame antrąją penkių dalių straipsnio dalį.


20 vieta – „Barcelona“ 0 : 4 „Dynamo Kiev“

1997/1998 metų sezono grupių etapo mačas

Pirmosios šių klubų rungtynės Kijeve baigėsi triuškinančia šeimininkų pergale 3:0, tad katalonai savo gretose turėdami tokias žvaigždes kaip Rivaldo ir Luisas Figo namuose tikėjosi pasiekti įtikinamą revanšą. Visgi, „Camp Nou“ stadione susirinkę žiūrovai stebėjo ne savo numylėtinių, tačiau Andrejaus Ševčenkos šou.

Ukrainietis pelnė „hat-tricką“, vieną įvartį pridėjo Sergėjus Rebrovas ir „Dynamo“ iš Katalonijos išsivežė dar vieną triuškinamą pergalę. Puikų sezoną žaidusią Ukrainos komandą tą sezoną sustabdė tik „Juventus“, kuri Čempionų lygos ketvirtfinalyje eliminavo Kijevo ekipą iš tolimesnių kovų.

„Kijeve mes laimėjome prieš „Barcą“ 3:0 ir mano draugas pareiškė: „pažiūrėsime kaip jums seksis atsakomosiose rungtynėse“. Jis susilažino su manimi, kad aš neįmušiu trijų įvarčių, o vėliau buvo priverstas man pirkti vakarienę“, - prisimindamas šį susitikimą linksma istorija vėliau dalijosi rungtynių herojus A. Ševčenka.

19 vieta – „Inter“ 1 : 5 „Arsenal“

2003/2004 metų sezono grupių etapo mačas

„Arsenal“ gerbėjai į šį mačą vyko ne pačiomis optimistiškiausiomis nuotaikomis. Čempionų lygoje jie ne tik buvo namuose sutriuškinta „Inter“ klubo 3:0, tačiau ir vėliau 1:2 nusileido prieš „Dynamo“ bei sužaidė 0:0 su „Lokomotiv“.

Visgi, jų gretose buvo Thierry Henry, kuriam tai buvo nė motais. 26-erių metų puolėjas išgyveno geriausią savo karjeros atkarpą ir jo netrikdė tai, kad aikštėje jam teko kovoti su būsimais planetos čempionais: Marco Materazzi bei Fabio Cannavaro.

Atidaręs mačą įvarčiu, vėliau T. Henry atliko rezultatyvų perdavimą Fredrikui Ljungbergui bei leido jo komandai po 45 minučių pirmauti 2:1. Antrajame kėlinyje savo judėjimu prancūzas visiškai sudraskė visą „Inter“ gynybą, o tai leido „kanonieriams“ pelnyti dar tris įvarčius bei iškovoti taip reikalingą ir įsimintiną pergalę.

„Kai kurie žaidėjai, kai jie tam turi noro ir atsiduoda rungtynėms, būna nesulaikomi. Vakar, nebuvo labiau mačui atsidavusių žaidėjų, nei Henry. Jis tiesiog nužudė „Inter“. Nieko kontraversiško,  jokio liūdesio – tik mūsų plojimai ponui Atakai“, - po rungtynių gerų žodžių prancūzui negailėjo ir Italijos dienraštis Gazzetta dello Sport.

18 vieta – „Monaco“ 8 : 3 „Deportivo“

2003/2004 metų sezono grupių etapo mačas

2003-2004 metų sezono Čempionų lygos pirmajame ture „Monaco“ ir „Deportivo“ mačą nusprendę stebėti žiūrovai tikrai nebuvo nusivylę tuo, ką jie išvydo. Nuo pat susitikimo pradžios abi komandos negalvodamos apie gynybą puolė viena kitos gynybą, o įvarčiai krito kas keletą minučių.

Jau 52-ąją minutę rezultatas tapo 7:3, o po to klubai nusprendė kiek daugiau dėmesio skirti ir savo vartų saugumui, o per likusį mačo laiką buvo įmuštas vos vienas įvartis. Įsimintinas šis mačas tapo kroatų puolėjui Dado Pršo, kuris geriausiai išnaudojo susidariusią situaciją ir į Ispanijos klubo vartus pasiuntė keturis įvarčius.

Šis mačas tuo metu tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos maču per visą istoriją, o šį pasiekimą pagerino tik „Borussia“ ir „Legia“ klubų susitikimas praėjusį sezoną, kuriame vokiečiai iškovojo pergalę 8:4.

2003-2004 metų sezone „Monaco“ Čempionų lygoje nužygiavo iki pat finalo, kuriame jiems nepavyko palaužti Jose Mourinho treniruojamos „Porto“ komandos.

17 vieta – „Manchester City“ 5 : 3 „Monaco“

2016/2017 metų sezono aštuntfinalio pirmasis mačas

Praėjusį sezoną „Etihad“ stadione žiūrovai išvydo trilerį, po kurio nepaisant nesėkmės daugybės pagyrų susilaukę jauna „Monaco“ komanda. Šis susitikimas buvo neįprastas ir dėl to, kad dažniausiai pirmajame atkrintamųjų varžybų mače klubai renkasi atsargią taktiką, tačiau šį kartą nieko panašaus nebuvo, o aštuonių įvarčių iki tol pirmame Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų susitikime dar nebuvome matę.

Šiame susitikime Prancūzijos komanda sugebėjo du kartus pirmauti - 2:1 ir 3:2, tačiau anglai mačą užbaigė fantastiškai, o dėka Sergio Aguero, Johno Stoneso ir Leroy‘aus Sane įvarčių jie šventė pergalę dviejų įvarčių skirtumu. Visgi, nors „miestiečiams“ pavyko išvengti nesėkmes pirmame mače, galutinis serijos rezultatas buvo palankus „Monaco“ futbolininkams, kurie namuose šventė pergalę 3:1 ir dėka išvykoje pelnytų įvarčių pateko į kitą turnyro etapą.

16 vieta – „Ajax“ 5 : 2 „Bayern“

1994/1995 metų sezono pusfinalio antrasis mačas

Amsterdamo ekipa dominavo Europos futbole 1970-1973 metais, kai laimėjo tris Europos taures iš eilės, tačiau kito stipriausio Europos turnyro titulo jiems teko laukti daugiau nei 20 metų. Surinkę fantastišką komandą: Edwiną van der Sarą, Clarence‘ą Seedorfą, Marcą Overmarsą, Edgarą Davidsą, Patricką Kluivertą ir brolius dvynius De Boerius, ji tais metais neturėjo sau lygių.

Įspūdingiausias to sezono mačas buvo sužaistas prieš „Bayern“ komandą. Po lygiųjų išvykoje 0:0, Louiso van Gaalo komanda namuose mačą pradėjo greitu įvarčiu, tačiau netrukus bavarai rezultatą išlygino bei perėmė persvarą bendrame serijos rezultate. Visgi, kėliniui artėjant prie pabaigos, „Ajax“ pradėjo demonstruoti nesustabdomą žaidimą, kurio dėka jie pelnė dar keturis įvarčius, į kuriuos varžovai sugebėjo atsakyti vieninteliu tiksliu smūgiu.

Savo kelią Europoje „Ajax“ užbaigė finale 1:0 įveikdami „Milan“ klubą ir iškovodami Čempionų lygos nugalėtojų trofėjų. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...