25 geriausi visų laikų Čempionų lygos mačai (straipsnis, IV dalis: 6-10 vietos, VIDEO)

Pasibaigus Čempionų lygos grupių etapui, į atkrintamųjų varžybų dvikovas 16 stipriausių šio sezono Europos komandų stos tik kitų metų vasarį, o tai reiškia, kad ateinančius du mėnesius nematysime Čempionų lygos akistatų.

Pasinaudodami šia pertrauka, siūlome prisiminti 25 geriausius visų laikų Čempionų lygos mačus, kuriuos sureitingavo fourfourtwo svetainė. Šiandien pateikiame ketvirtąją penkių dalių straipsnio dalį.


10 vieta – „Real“ 4 : 1 „Atletico“

2013/2014 metų finalas

Senesnius futbolo gerbėjus šis finalas privertė prisiminti 1974 metus. Tą sezoną „Atletico“ pateko į tuometinės Europos taurės finalą, kuriame jie varžėsi su „Bayern“ klubu. Pratęsime įsiveržusi į priekį ši komanda lemiamą įvartį praleido paskutinėmis mačo akimirkomis, o tuo metu vienuolikos metrų baudinių serijos dar nebuvo ir vėliau įvykusiame peržaidimo susitikime patyrė triuškinamą nesėkmę 0:4.

Po šio mačo „Bayern“ tapo viena iš stipriausių Europos komandų, o „Atletico“ buvo praminta „prakeiktaisiais“ – ekipa, kuri visados pasmerkta būti kitų klubų šešėlyje. Nors Diego Simeone su savo auklėtiniais buvo laimėję „La Liga“ nugalėtojų titulą, jie vis tiek buvo užgožti kitos miesto komandos – „Real“, su kuriais jų ir laukė šis finalas.

Finalo mačas „Atletico“ klubui prasidėjo nesėkmingai – jau aštuntą minutę atsinaujino Diego Costos trauma, tačiau aikštėje pamatėme įprastą D. Simeone auklėtinių kovą dėl kiekvieno aikštės centimetro, o Diego Godino įvartis išvedė „Atletico“ į priekį. Įdėję herojiškas pastangas į gynybą, ši komanda atsilaikė iki 92 minutės ir 48 sekundės, kuomet Sergio Ramosas pakartojo šiai ekipai nepalankią istoriją, pelnydamas išlyginamąjį įvartį paskutinėmis rungtynių akimirkomis.

Ekipoms teko žaisti pratęsimą, bet jo metu pavargusi ir keitimų nebeturėjusi „Atletico“ negalėjo niekuo rimčiau pasipriešinti „Real“ klubui, kuris pelnė tris įvarčius bei iškovojo savo dešimtąjį titulą šiame turnyre. Pergalę šiai komandai atnešė Garetho Bale‘o, Marcelo bei Cristiano Ronaldo įvarčiai.

9 vieta – „Werder“ 5 : 3 „Anderlecht“

1993/1994 metų grupių etapo rungtynės

Likus žaisti vos 24 minutes, Brėmeno „Werder“ atsilikinėjo 0:3 ir šios komandos pergale stadione susirinkę gerbėjai vargu ar betikėjo. Visgi, šios komandos treneris Otto Rehhagelis niekada nepasidavė, o tuo priežastimi jis laikė beveik niekam nežinomą žaidėją – Wyntoną Ruferį.

Puolėjas iš Naujosios Zelandijos taip sužavėjo šį strategą, kad po pirmos treniruotės O. Rehhagelis priėjo prie savo auklėtinio ir paklausė: „Kodėl tu nežaidi Madrido „Real“ klube?“ Būtent W. Ruferio įvarčiu prasidėjo istorinis „Werder“ sugrįžimas į rungtynes.

Per paskutines 24 minutes Vokietijos klubas pelnė dar keturis įvarčius, o pasimetę Belgijos čempionai dar ilgai po mačo negalėjo suprasti, kaip jie sugebėjo pralaimėti šias rungtynes.

Rungtynių video

8 vieta – „Borussia“ 3 : 2 „Malaga“

2012/2013 metų ketvirtfinalio antrasis mačas

Laimėję savo grupę, kurioje jie pateko į vieną pogrupį su „Manchester City“ ir „Real“ klubais bei aštuntfinalyje nušlavę „Shakhtar“, Jurgeno Kloppo auklėtiniai ketvirtfinalyje susitiko su Čempionų lygos naujokais „Malaga“ futbolininkais. Visgi, ši komanda buvo pavojinga ir turėjo ne tik puikiai dirbusį trenerį Manuelį Pellegrini, tačiau ir patyrusius vilkus Jeremy Toulalaną, Joaquiną ar Roque Santa Cruzą, kurie sudarė komandos branduolį kartu su ryškiai žibančiu jaunuoju talentu Isco.

Pirmosios rungtynės Ispanijoje baigėsi nulinėmis lygiosiomis, tačiau atsakomoji dvikova tikrai nenuvylė šio susitikimo žiūrovų. Įvarčių grafą atidarė Joaquinas, kuris išvedė svečius į priekį, o prieš pat pertrauką rezultatą išlygino Robertas Lewandowskis. Antrajame kėlinyje „Borussia“ ieškojo jiems reikiamo įvarčio, tačiau jiems niekaip nesisekė pralaužti svečių gynybos, o 82-ąją minutę Eliseu kontratakos metu pelnė antrąjį „Malaga“ įvartį, taip priartindamas savo klubą iki išsvajotojo pusfinalio.

Šeimininkams reikėjo dviejų įvarčių, o per likusias aštuonias pagrindinio laiko minutes jiems nepavyko nei kiek priartėti prie šio tikslo. Kai viltys patekti į kitą etapą buvo beveik mirusios, Marco Reusas pirmąją pridėto laiko minutę įvarčiu suteikė savo klubui šansą išgyventi.

Tiksint paskutinėms mačo akimirkoms, „Malagos“ sezonas Europoje baigėsi pačiu skaudžiausiu būdu: Felipe Santana ne tik nužudė juos prieš pat susitikimo pabaigą, tačiau ir pelnė įvartį iš akivaizdžios nuošalės, kurios rungtynių arbitras neužfiksavo. Po šio įvarčio ribų nebuvo nei dideliam J. Kloppo džiaugsmui, nei suprantamam „Malaga“ pykčiui.

7 vieta – „Juventus“ 2 : 3 „Manchester United“

1998/1999 metų pusfinalio antrasis mačas

1998-1999 metų sezono Čempionų lygos pusfinalyje susitiko dvi viena kitos vertos komandos: „Manchester United“ bei „Juventus“. Pirmosios rungtynės „Old Trafford“ stadione baigėsi lygiosiomis 1:1, tad prieš atsakomąją dvikovą ryškių favoritų nebuvo.

Susitikimo pradžioje siautėjo vyrukas, kurį tuometinis „United“ treneris Alexas Fergusonas vėliau apibūdino taip: „Jis jau gimė nuošalėje“ – Filippo Inzaghi. Per 11 minučių italas pelnė du įvarčius ir leido šeimininkams įgyti pranašumą. Nepaisant šio futbolininko pastangų, „raudonieji velniai“ turėjo savo herojų.

Roy‘us Keanas sužaidė savo geriausią mačą „United“ gretose ir ne tik pelnė pirmąjį komandos įvartį, tačiau ir buvo labai svarbia figūra Mančesterio klubui pelnant kitus du įvarčius bei spėdamas sudalyvauti visuose svarbiausiuose mačo įvykiuose išvedė savo klubą į Čempionų lygos finalą, kuriame jų laukė Miuncheno „Bayern“ klubas.

6 vieta – „Monaco“ 3 : 1 „Real“

2003/2004 metų ketvirtfinalio antrasis mačas

Laimėję pirmąsias rungtynes namie 4:2 ir atsakomojoje dvikovoje pirmaudami 1:0, „Real“ futbolininkai buvo užtikrinti savo patekimu į Čempionų lygos pusfinalį. Šiame klube žaidė tokios žvaigždės kaip Raulis, Ronaldo ar Zinedine‘as Zidane‘as, tad likus 45 minutėms, vargu ar kas tikėjosi, jog „Monaco“ pavyks išsikapstyti iš juos nuo kito etapo skyrusios trijų įvarčių prarajos.

Tačiau tai buvo nė motais Fernando Morientesui, kuris tapo neįtikėtinu mačo herojumi. Iš pradžių sukūręs Ludovico Giuly įvartį, vėliau jis pasižymėjo pats, o galiausiai L. Giuly užbaigė „Real“ klubo sezoną Čempionų lygoje, pelnydamas trečiąjį komandos įvartį.

Beje, F. Morientesas ne tik tuo metu priklausė „Real“ klubui, kuris į „Monaco“ jį tik išnuomavo, tačiau „karališkasis“ klubas taip pat mokėjo ir 65% jo algos. Visgi, tai nesutrukdė ispanui ne tik tapti esmine figūra pašalinant juos iš Čempionų lygos, tačiau ir emocingai švęsti šią pergalę.

„Aš ketinu tuo pasimėgauti“, - po mačo sakė F. Morientesas, kuris jau kitą sezoną grįžo į „Real“ klubą ir rungtyniavo su kai kuriais nuoskaudą dar jautusiais žaidėjais.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...