A lygos sezono vienuolikėje – daugiau negu pusė sūduviečių

Lietuvos futbolo A lyga pristato 2019 metų sezono rinktinę, kurioje – net 6 čempionės Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjai.

Ivanas Kardumas (Marijampolės „Sūduva“): Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais simbolinėje sezono rinktinėje atsidūrė šis vartininkas iš Kroatijos. I. Kardumo statistika iškalbinga: 29-erios rungtynės, 17 praleistų įvarčių ir net 14 „sausų“ mačų. Vartų sargas ne sykį įspūdingai gelbėjo savo komandą, tačiau atremti du baudiniai dvikovoje su Vilniaus „Žalgiriu“ futbolo sirgaliams įsimins dar labai ilgam.

Jurijus Bušmanas („Kauno Žalgiris“): Dar vienas labai puikus Kauno ekipos papildymas iš užsienio. Standartinių padėčių specialistas visus 4 sezono įvarčius pelnė atlikdamas baudos smūgius, be to, net 10 kartų asistavo savo komandos draugams. Nors J. Bušmanas paskutines dvejas sezono rungtynes praleido dėl rankos lūžio, tačiau tai buvo geriausias ir naudingiausias 2019-ųjų A lygos kairiojo krašto gynėjas.

Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“): Serbas Marijampolės ekipoje praleido 3 sezonus, tačiau pastarasis statistiškai buvo pats sėkmingiausias. A. Živanovičius pasižymėjo 5 kartus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir prieš save išvydo vos 2 geltonas korteles. Tokiu būdu serbas nepraleido nė vieno mačo, tik 3 kartus buvo pakeistas ir sužaidė daugiausiai minučių tarp šio sezono žaidėjų – 2756.

Semiras Kerla (Marijampolės „Sūduva“): Ne toks rezultatyvus įvarčių atžvilgiu kaip 2017-aisiais, tačiau ir šiemet bosnis buvo tikras baudos aikštelių karalius. 4 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir galybė pavojingų smūgių standartinių padėčių metu. Iškalbingas faktas: S. Kerla A lygoje praleido 5 sezonus bei visų jų metu iškovojo auksą.

Andro Švrljuga (Marijampolės „Sūduva“): 34-erių kroatas apsukų nemažino ir šiame sezone atliko 12 rezultatyvių perdavimų, o tai yra geriausias dešiniojo krašto gynėjo asmeninis rezultatas A lygoje nuo 2013 metų. Be to, A. Švrljuga įmušė 4 įvarčius, tarp kurių buvo itin svarbus smūgis į Vilniaus „Riterių“ vartus. Reikia išskirti ir pastarosios komandos gynėją Valdemarą Borovskį, sužaidusį labai gerą sezoną. Veteranas per 31 mačą ilsėjosi tik 45 minutes ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Donatas Kazlauskas (Vilniaus „Riteriai“): Rezultatyviausias 2019 metų čempionato lietuvis sužaidė statistiškai sėkmingiausią karjeros sezoną, įmušdamas 12 įvarčių bei 5 kartus asistuodamas komandos draugams. Pirma sezono dalis saugui buvo gana vidutiniška, tačiau po pertraukos D. Kazlauskas išsiskyrė puikiu žaidimu ir rungtynėse su „Sūduva“ bei „Žalgiriu“ iš viso pasižymėjo net 6 sykius.

Paulius Golubickas (Marijampolės „Sūduva“): Pastaraisiais metais ryškiausiai A lygoje spindėdavo jauni futbolininkai iš užsienio, tačiau šiemet galėjome pasidžiaugti puikiu vietinio talento žaidimu. Lietuvos čempionate debiutavęs saugas pelnė 8 įvarčius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, iškovojo visus tris svarbiausius šalies trofėjus bei debiutavo nacionalinėje rinktinėje, kurioje žaidžia reguliariai.

Liviu Antalis (Vilniaus „Žalgiris“): Rezultatyviausias 2018 metų A lygos žaidėjas šiemet taip pat buvo didelė grėsmė varžovams – 15 įvarčių ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Rumunas sezono metu turėjo porą smulkių traumų, tačiau greitai grįždavo į rikiuotę. Šio futbolininko rezultatyvumo kiek pritrūko esminiuose mačuose su „Sūduva“ ar „Riteriais“, tačiau L. Antalio kvalifikacija neverčia abejoti – tai vienas geriausių pastarųjų dviejų sezonų žaidėjų.

Tomislavas Kišas (Vilniaus „Žalgiris“): Rezultatyviausias 2019 metų A lygos žaidėjas, pelnęs net 27 įvarčius bei atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų. Tikėtina, kad kroatas įvarčių kraitį galėjo papildyti dar labiau, kadangi dėl Kauno „Stumbro“ pasitraukimo sužaidė 31 mačą iš 33 planuotų. T. Kišas puikiai pasikėlė savo akcijas po blankesnio tarpsnio Baltarusijoje – įdomu, ar puolėją pamatysime kito sezono A lygoje.

Teremas Moffi (Vilniaus „Riteriai“): Sostinės komanda turi uoslę talentingiems futbolininkams iš Afrikos. Prieš tai tuometiniuose „Trakuose“ spindėjo Oscaras Dorley, o šiemet tą darė net 20 įvarčių pelnęs T. Moffi. Galingo sudėjimo ir itin greitas futbolininkas kėlė daug problemų visiems čempionato gynėjams. Iškalbingas faktas: puolėjas sezono antroje pusėje buvo kviečiamas į Nigerijos U-21 rinktinę, tačiau „Riteriai“ jo neišleido, nes laukė nuožmi kova dėl trečios vietos, kurią su puikiai žaidusiu T. Moffi pavyko iškovoti trečius metus iš eilės.

Mihretas Topčagičius (Marijampolės „Sūduva“): Balandžio mėnesį nežaidęs austras sugrįžo į rikiuotę su trenksmu ir puikiai žaidė tiek tarptautiniame fronte, tiek A lygoje. Puolėjas vos per 23-ejas rungtynes pelnė 20 įvarčių bei 5 kartus asistavo komandos draugams. Itin ryškų benefisą M. Topčagičius surengė dvikovoje su Klaipėdos „Atlantu“, kai pasižymėjo net 5 kartus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...