Aistringame "Copa America" finale – brazilų triumfas

2019 metų Pietų Amerikos futbolo čempionate buvo pasiektas finišas – sekmadienį vėlai vakare įvyko turnyro finalas, kuriame susigrūmė šeimininkė Brazilija prieš Peru rinktinę.

Aistringame finale, kuriame buvo parodyta ir raudona kortelė, Brazilijos rinktinė devintą kartą savo šalies istorijoje tapo Pietų Amerikos čempione.

15-ąją minutę Evertonas po Gabrielio Jesuso perdavimo išvedė brazilus į priekį. Visgi 44-ąją minutę Thiago Silva savo baudos aikštelėje sužaidė ranka ir Peru išlygino rezultatą po tikslaus 11 metrų baudinio. Brazilijai tai buvo pirmas praleistas įvartis šiame turnyre.

Peru rinktinė tikėjosi su tokiu rezultatu ir išeiti į pertrauką, tačiau ją per pridėtą laiką nuliūdino G. Jesusas, gavęs tikslų perdavimą iš Arthuro ir sugrąžinęs pranašumą.

Antrajame kėlinyje tas pats G. Jesusas pasižymėjo iš kitos pusės – jaunam brazilui 70-ąją minutę teko palikti aikštę, kai teisėjas parodė gana diskutuotiną antrą geltoną kortelę. "Man City" puolėjas iš to pykčio vos nesugadino VAR įrangos.

Visgi net ir dešimtyje likę brazilai Peru rinktinei didelių vilčių nesuteikė. Tite auklėtiniai užtikrintai žaidė gynyboje, o 90-ąją minutę dar ir sulaukė 11 metrų baudinio. Richarlisonas smūgiavo tiksliai, o brazilai džiaugėsi pergale rezultatu 3:1.

Rezultatas:

Brazilija 3 - 1 Peru
15' [1 - 0] Everton
44' [1 - 1] P. Guerrero (11 m. baudinys)
45+3' [2 - 1] G. Jesus
90' [3 - 1] Richarlison (11 m. baudinys)
70 G. Jesus (Brazilija) pašalintas iš aikštės


Startinės sudėtys:

Brazilija: Alisson; Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro; Arthur, Casemiro; Everton, Firmino, Coutinho; Jesus.

Peru: Gallese; Advincula, Zambrano, Abram, Trauco; Tapia, Yotun; Carrillo, Cueva, Flores; Guerrero.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...