"Barcelona" ketina susigrąžinti Neymarą pasinaudojusi mažai žinoma taisykle © JumpStory nuotr.

Ateinantį tarpsezonį "Barcelona" komanda ketina padirbėti iš peties žaidėjų turguje.

Bene trokštamiausiu katalonų pirkiniu tapo Paryžiaus "Saint Germain" puolėjas Neymaras, kurį "La Liga" ekipa gali susigrąžinti pasinaudojusi mažai kam žinoma FIFA taisykle.

Kaip praneša ESPN, 17-tas pasaulinės organizacijos futbolininkų perėjimus reglamentuojantis straipsnis yra pakoreaguotas pagal 2001-aisiais Europos Komisijos priimtą sprendimą, kuriuo žaidėjai buvo prilyginti paprastiems darbuotojams.

Tai reiškia, kad atletai po trijų metų, praleistoje vienoje ekipoje, gali palikti klubą be jokios priežasties.

Šią vasarą Neymaras kaip tik baigs savo trečiąjį sezoną Prancūzijoje, o "Barcelona" jau žvalgosi patyrusių teisininkų, kad įgyvendintų tokį sandorį.

Futbole šia taisykle yra pasinaudojama labai retai.

Pavyzdžiui, 2006 metais Edinburgo "Hearts" palikęs gynėjas Andy Websteris persikėlė į "Wigan" klubą, o vėliau vykęs Sporto Arbitražo teismas pasibaigė futbolininko pergale.

Teisėjai nurodė žaidėjui arba "Wigan" sumokėti "Hearts" vos 150 tūkst. svarų sterlingų perėjimo mokesčio, kitaip sakant, paskutinį metinį žaidėjo atlyginimą Škotijoje.

Tuo tarpu "Hearts" galėjo gauti 625 tūkst. svarų sterlingų - tokią sumą anksčiau buvo nurodžiusi pati FIFA organizacija.

Panašia tvarka gali rutuliotis ir Neymaro perėjimas - brazilas pareikš PSG komandai apie savo ketinimus ir abu klubai privalės susitarti dėl perėjimo mokesčio, kitaip viskas galės persikelti į teismą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...