Pasaulio futbolo čempionate favoritams laimėti ir toliau sekasi sunkiai – šį kartą tik pačioje mačo pabaigoje pergalę išplėšė brazilai.

Devyniasdešimt minučių visus varžovų išpuolius neutralizavusi Kosta Rikos rinktinė jau per pridėtą laiką praleido įvartį, o vėliau gavo ir antrąjį smūgį bei patyrė skaudžią nesėkmę 0:2 bei pasitraukė iš pasaulio čempionato. Brazilams tai buvo pirmoji pergalė šio čempionato metu.

Susitikimo pradžioje komandos apsikeitė netiksliais smūgiais iš toli ir nors daugiau varžovų zonoje lankėsi brazilai, pirma rimta proga buvo sukurta būtent prie jų vartų. 13-ąją minutę Celso Borgesas įsiveržė į baudos aikštelę ir sulaukęs perdavimo smūgiavo į vartus, tačiau nesugebėjo pataikyti į vartų plotą.

Nepaisant dažniau kontroliuojamo kamuolio, brazilams sunkiai sekėsi kurti progas prie varžovų vartų, o kiek aktyviau jie žaisti pradėjo kėlinio viduryje, po Gabrielio Jesuso iš nuošalės pelnyto įvarčio. Iš karto po šio epizodo, kitoje atakoje Neymaras gavo kamuolį vienas prieš varžovų vartininką, tačiau jis nesugebėjo jo sėkmingai susistabdyti ir laiku vartus palikęs Keyloras Navasas neutralizavo pavojų.

Kėlinio pabaigoje iš toli smūgiuoti pabandė Marcelo, kuris atliko pirmą smūgį į vartų plotą šiame mače, tačiau ir jam pasižymėti nepavyko ir į pertrauką komandos išėjo esant lygiam rezultatui 0:0.

Antrąjį kėlinį brazilai pradėjo labai ryžtingai ir jau pačioje kėlinio pradžioje prie Kosta Rikos vartų kilo sumaištis, bet kilusį pavojų sugebėjo neutralizuoti K. Navasas.

Visgi, 49-ąją minutę savo komandai nebūtų padėjęs ir vartininkas, tačiau G. Jesusas smūgiu galva pataikė į skersinį, o po šio smūgio dar vieną galimybę turėjo Philippe Coutinho, kurio smūgį į vartus paskutiniu momentu blokavo Kosta Rikos gynėjas.

56-ąją minutę puikią galimybę pasižymėti turėjo Neymaras, bet jo smūgį iš gana artimos distancijos K. Navasas sugebėjo nukreipti į kampinį. Po poros minučių dar kartą pabandė P. Coutinho, tačiau jo smūgis didesnių problemų varžovų vartininkui nesudarė.

78-ąją minutę po minimalaus varžovo prisilietimo Neymaras baudos aikštelėje teatrališkai krito ant žemės, o teisėjas nusprendė, jog šis epizodas buvo vertas vienuolikos metrų baudinio. Visgi, aikštės teisėjui VAR komanda patarė peržiūrėti šį epizodą ir pamatęs pakartojimą teisėjas greitai apsisprendė, jog pražangos tikrai nebuvo bei atšaukė savo sprendimą skirti vienuolikos metrų baudinį.

Kai jau atrodė, kad Kosta Rikos rinktinei pavyks apsaugoti savo vartus ir iškovoti tašką, jau prasidėjus pridėtam laikui Roberto Firmino laimėjo oro dvikovą, G. Jesusas stabdydamasis kamuolį jį nukreipė ten, kur įkirtinėjo P. Coutinho, o „Barcelona“ puolėjas galingu smūgiu sušaudė K. Navasą ir pelnė įvartį.

Jau aštuntą pridėto laiko minutę Douglasas Costa greitos kontratakos metu įteikė dovanėlę Neymarui, kuris be vargo pasiuntė kamuolį į tuščius vartus ir galutinai nužudė varžovus - 2:0.

Specialus pasiūlymas šiandienai. Koeficientas, kad Serbija laimės prieš Šveicariją 25.00. Informaciją čia.