C. Ronaldo "hat-trickas" atvedė Portugaliją į Tautų lygos finalą

Trečiadienį Portugalijoje startavo UEFA Tautų lygos finalo ketverto turnyras.

Pirmajame pusfinalyje Cristiano Ronaldo vedama Portugalija rezultatu 3:1 įveikė Šveicarijos rinktinę ir tapo pirmąja finalo dalyve.

Susitikimą kiek aktyviau pradėjo šveicarai, o pirmąją progą pasižymėti sužaidus vos keletą minučių turėjo Xherdanas Shaqiri, tačiau su jo smūgiu susitvarkė Portugalijos vartų sargas Rui Patricio.

Pirmasis pusfinalio įvartis krito 25-ąją minutę, kuomet puikiu baudos smūgiu varžovų vartininką nuginklavo Portugalijos rinktinės lyderis C. Ronaldo. Tai buvo vienintelis tikslus smūgis pirmojoje rungtynių dalyje.

Antrajame kėlinyje sužaidus mažiau nei 10 minučių aikštėje kilo tikras chaosas. Šveicarijos rinktinės puolėjas Haris Seferovičius buvo pargriautas varžovų baudos aikštelėje, tačiau teisėjas nesiryžo skirti 11 metrų baudinio į portugalų vartus, o jau kitos atakos metu baudinys buvo skirtas kitoje aikštės pusėje.

Vis tik pasitaręs su VAR asistentais rungtynių arbitas Felixas Brychas skyrė baudinį ne į šveicarų, o į portugalų vartus. Nuo 11 metrų žymos neklydo Ricardo Rodriguezas, kuris išlygino pusfinalio rezultatą.

Rungtynių pabaigoje atrodė, kad komandos neišvengs pratęsimo, tačiau tuomet savo žodį dar kartą tarė C. Ronaldo, kuris 88-ąją minutę, sulaukęs puikaus perdavimo iš Bernardo Silvos, išvedė portugalus į priekį.

Tas pats C. Ronaldo jau po poros minučių nužudė paskutines šveicarų viltis bei pelnė savo trečiąjį įvartį.

Kitame Tautų lygos pusfinalyje ketvirtadienį susitiks Anglijos ir Nyderlandų rinktinės.

Rezultatas

Portugalija 3:1 Šveicarija
25' [1:0] C. Ronaldo
57' [1:1] R. Rodriguez (11 metrų baudinys)
88' [2:1] C. Ronaldo
90' [3:1] C. Ronaldo

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...