C. Ronaldo sugrįžimas į "Old Trafford": "Man Utd" - "Juventus" (apžvalga)

Po ganėtinai ilgos pertraukos į futbolo žiūrovų žydruosius ekranus grįžta UEFA Čempionų lygos futbolas. Šią savaitę A-H grupėse bus sužaista dar 16 trečiojo rato susitikimų.

Jau antradienį įvyks didžiulio susidomėjimo iškart po burtų traukimų ceremonijos kėlusi dvikova tarp "Manchester United" ir Turino "Juventus" klubų. Ši akistata ypatingai laukiama dėl vienos priežasties - Cristiano Ronaldo grįžta į "Old Trafford" stadioną. Portugalui tai bus pirmoji dvikova Čempionų lygoje po to, kai užsidirbo raudoną kortelę prieš "Valencia".

Abi komandos H grupėje yra išsidėsčiusios taip, kaip ir buvo prognozuota dar prieš turnyro pradžią - "Juventus" su dvejomis pergalės žygiuoja pirmoje pozicijoje, "United" po lygiųjų su "Valencia" turi 4 taškus.

90 minučių kova Mančesteryje šį vakarą startuos 22 valandą Lietuvos laiku.


Komandų rezultatai

Šį sezoną kur kas užtikrinčiau atrodo C. Ronaldo savo gretose turintis "Juventus". "Senoji senjora" tik savaitgalį pirmą kartą šiame sezone nesugebėjo iškovoti pergalės. Savo ruožtu krizėje kurį laiką buvęs "Man Utd" po truputi rodo vis geresnį žaidimą, kuris nuteikia pozityviai klubo sirgalius prieš šią akistatą.

"Raudonieji velniai" savaitgalį turėjo sudėtingas rungtynes "Stamford Bridge" stadione. "Man Utd" po Anthony Martialio dublio pirmavo prieš Londono "Chelsea", tačiau itin vėlyvas Rosso Barkley įvartis nulėmė lygiąsias - 2:2.

Prieš rinktinių pertrauką "Man Utd" taip pat po sunkios ir atkaklios kovos iškovojo pergalę prieš "Newcastle" - 3:2. Prieš tai trys įvykusios rungtynėse Mančesterio vienuolikei buvo gana nesėkmingos - lygiosios su "Valencia" bei pralaimėjimai "West Ham" ir "Derby County" komandoms.

Per paskutines penkias rungtynes "United" savo vartus sausus išsaugojo tik prieš "Valencia", kitose dvikovose buvo praleista po mažiausiai du įvarčius. Puolime šios komandos forma gerėja - prieš "Chelsea" įmušti du įvarčiai, o "šarkos" iš savo vartų traukė net tris tikslius "Man Utd" smūgius.

"Juventus" forma šį sezoną yra pavydėtina - tik savaitgalį netikėtai buvo prarasti taškai rungtynėse su "Genoa". Iki tol "Juve" pergalingai žygiavo tiek "Serie A", tiek Čempionų lygoje.

Turino komandai iš penkių paskutinių rungtynių pavyko išsaugoti savo vartus net tris kartus - pergalė prieš "Undinese" (2:0), "Young Boys" (3:0) ir "Bologna" (2:0). Jiems pavyko įveikti ir "Napoli", tačiau šioje dvikovoje buvo praleistas įvartis - 3:1.

"Serie A" pirmenybėse "Juventus" džiaugiasi pirma pozicija ir keturių taškų pranašumu prieš artimiausius oponentus. Tokiais rezultatais savo lygoje "Man Utd" pasigirti negali - itin sunki sezono pradžia lėmė tai, kad "United" vis dar yra su neigiamu įvarčių balansu bei užima tik dešimtą poziciją.

Komandų naujienos

Jau aišku, kad "Man Utd" šioje akistatoje negalės padėti rungtynėse su "Chelsea" smulkią traumą patyręs Alexis Sanchezas. Traumuotų žaidėjų sąraše vis dar yra argentinietis Marcosas Rojo.

Kaip skelbia oficiali uefa.com svetainė, nėra žinoma, ar į aikštę galės žengti Diogo Dalotas, Marouane'as Fellaini, Philas Jonesas, Victoras Lindelofas, Jesse Lingardas, Scottas McTominay'us bei Antonio Valencia. Taigi, "Man Utd" stovykloje vis dar yra abejonių dėl žaidėjų sveikatos.

Manoma, kad Jose Mourinho prieš "Juventus" žais kone identiška sudėtimi, kaip prieš "Chelsea". Saugų liniją sudarys Paulis Pogba, Fredas bei Nemanja Matičius. Puolime iš kraštų pagalbą Romelu Lukaku turėtų telkti Marcusas Rashfordas ir puikią formą rodantis A. Martialis.

"Juventus" stovykloje taip pat yra savų problemų - "Old Trafford" stadione tikrai nežais Emre Canas, Sami Khedira, Mario Mandžukičius ir mažiau svarbus Leonardo Spinazzola.

"Senosios senjoros" startinėje sudėtyje taip pat nesitikima siurprizų - Massimiliano Allegri turėtų žaisti įprastu 4-3-3 išsidėstymu. Vidurio aikštėje turėtume išvysti Miralemą Pjaničių, Rodrigo Bentrancurą bei Blaise'ą Matudi.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Man Utd": (4-3-3) De Gea; Young, Smalling, Bailly, Shaw; Fred, Matič, Pogba; Rashford, Lukaku, Martial.

"Juventus": (4-3-3) Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanič, Matuidi; Bernardeschi, Dybala, Ronaldo.

Įdomūs faktai

Buvusiam "Juventus" klubo žaidėjui Pauliui Pogba šį sezoną iš dalies priklauso visi "Man Utd" komandos įmušti įvarčiai Čempionų lygoje - įskaitant rezultatyvų perdavimą ir du įvarčius. Prancūzui tai bus pirmos rungtynės prieš buvisą komandą.

Prastą gynybą Anglijoje demonstruojantis "Man Utd" tokių problemų Čempionų lygoje neturi - išsaugoti sausi vartai tiek prieš "Young Boys", tiek prieš "Valencia". Nepraleisti nė vieno įvarčio po pirmųjų trijų grupės rungtynių "United" ekipai pavyko 2008-09 ir 2010-11 metų sezonuose, kai klubas nužygiavo iki finalo.

"Juventus" komanda Čempionų lygos grupių etape iš paskutinių žaistų 23 rungtynių pralaimėjo tik dvi - 14 pergalių ir septynios lygiosios. Abu pralaimėjimai buvo patirti prieš varžovus iš Ispanijos.

Tarpusavyje "Man Utd" ir "Juventus" iš viso varžėsi 12 kartų - abu klubai po penkis kartus šventė pergales ir du kartus susitikimai baigėsi lygiosiomis. "Raudonieji velniai" apskritai Europoje daugiau kartų nėra žaidę prieš jokią kitą komandą.

Vienintelis Amsterdamo "Ajax" saugas Hakimas Ziyechas (12) turi atlikęs daugiau smūgių ir nepelnęs nė vieno įvarčio nei Marcusas Rashfordas (9) šiame Čempionų lygos sezone.

Cristiano Ronaldo prieš savo buvusias komandas Čempionų lygoje per šešias rungtynes yra įmušęs penkis įvarčius ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus. Paskutinį kartą ČL prieš "Man Utd" jis žaidė 2012-13 metų sezone - tiek Madride, tiek Mančesteryje puolėjui pavyko įmušti po vieną įvartį.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cEFuQHrMBe8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...