Čempionai pradeda savo kelionę: Madrido "Real" - "Roma" (apžvalga)

Naujojo UEFA Čempionų lygos sezono kovos tęsiasi trečiadienį. Šį vakarą įvyks dar aštuonerios rungtynės E-H grupėse.

Nekantriai laukiamas Madrido "Real" komandos žygis titulo gynimo link. Triskart iš eilės turnyro nugalėtojas šį sezoną yra be savo pagrindinių pergalės kalvių - trenerio Zinedine'o Zidane'o ir puolėjo Cristiano Ronaldo.

Jau pačioje pirmoje G grupės akistatoje Juleno Lopetegui treniruojamos komandos laukia rimtas išbandymas - praėjusį sezoną iki pusfinalio nužygiavusi ir iš turnyro "Barcelona" išmetusi "Roma". Susitikimas "Santiago Bernabeu" stadione startuos 22 val.


Sportinė forma

Abu klubai šiame sezone jau ragavo visko - ir pergalių, ir lygiųjų, ir pralaimėjimų. Kur kas prastesnėje situacijoje vietinėse pirmenybėse yra "Roma", kuri kol kas yra nuskynusi tik vieną pergalę.

Madrido "Real" era be C. Ronaldo prasidėjo ne itin sėkmingai - UEFA Supertaurėje buvo pralaimėta principiniam varžovui Madrido "Atletico", tačiau žygis Ispanijos pirmenybėse iki šio savaitgalio klostėsi kone idealiai - pergalės prieš Madrido "Getafe", "Girona" ir "Leganes".

Visgi šeštadienį "baltieji" prarado pirmuosius taškus, kai teko susigrumti baskų tvirtovėje su Bilbao "Athletic". Madrido "Real" nežaidė blogai, tačiau "Athletic" demonstravo charakterį ir susitikimą užbaigė atėmę taškus iš vienų lygos favoritų - 1:1.

Nepaisant to, karališkojo klubo žaidimas kol kas suteikia vilčių, o ir puolime, išvykus C. Ronaldo, didelių problemų nekyla - Karimas Benzema jau yra įmušęs penkis įvarčius, Garethas Bale'as - tris.

"Roma" rezultatai Italijos pirmenybėse yra labai prasti - per keturis turus iškovota tik viena pergalė. "Romėnai" jau patyrė vieną pralaimėjimą ir du kartus sužaidė lygiosiomis.

Sezonas prasidėjo pergale prieš "Torino", bet vėliau Italijos gigantai nesugebėjo įveikti nei "Atalanta", nei "Milan", nei "Chievo".

Abi komandos negali pasigirti puikia gynyba - "Roma" jau praleido septynis įvarčius, "Real", įskaitant ir rungtynes su "Atletico", taip pat septynis.

Komandų naujienos

Namuose žaisiantis Madrido "Real" šį sezoną kol kas dar neturi jokių problemų su fiziniu žaidėjų pasiruošimu - nė vienas futbolininkas neturėjo sveikatos sutrikimų ir visi 25 komandos žaidėjai yra pasiruošę žengti į aikštę.

Manoma, kad prieš "Roma" išvysime nepasikeitusį Ispanijos sostinės ekipos vienuoliktuką nuo praėjusio sezono - nepaisant to, kad Marco Asensio jau yra įsitvirtinęs startinėje sudėtyje, realu, kad šį vakarą jo vietą aikštėje užims Isco, o Garethas Bale'as ir Karimas Benzema sudarys puolimo duetą.

Dėl vartininko vis dar yra spėlionių, tačiau manoma, kad Keyloras Navasas šį sezoną išliks pagrindiniu pasirinkimu Čempionų lygos turnyre. Jeigu lygintume praėjusio sezono finalinį vienuoliktuką, tik G. Bale'as būtų naujas veidas, užėmęs C. Ronaldo poziciją.

"Roma" komandoje po praėjusio sezono įvyko nemažai pasikeitimų - išvyko pagrindinis vartininkas ir vienas kertinių žmonių saugų linijoje. Šiai dvikovai tikrai negalės padėti Ante Čoričius ir Javieras Pastore.

Pasak informacinių šaltinių, Eusebio Di Francesco turėtų žaisti 4-3-3 išsidėstymu. Iš naujų veidų startinėje sudėtyje greičiausiai žais Robinas Olsenas, Steven'as N'Zonzi bei Nicolo Zaniolo.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Real Madrid": (4-3-3) Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrič; Isco, Benzema, Bale.

"Roma": (4-3-3) Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nzonzi, De Rossi, Zaniolo; Ünder, Džeko. El Shaarawy.

Įdomūs faktai

"Roma" komandai vos kartą per paskutinius 10 susitikimų Čempionų lygoje su Madrido "Real" pavyko vartus išsaugoti tuščius. 2002 metais Francesco Totti tikslūs smūgis "Santiago Bernabeu" stadione nulėmė svečių pergalę 1:0.

Madrido "Real" yra pirmoji komanda, nuo 1976 metų iškovojusi tris iš eilės stipriausio Europos klubų turnyro trofėjų. Paskutinį kartą dar tuometinę Europos taurę tiek pat kartų iškovojo "Bayern".

Ispanijos sostinės komandai tai bus 22 sezonas iš eilės UEFA Čempionų lygos turnyre. Tai - ilgiausia serija, kada nors užfiksuota vieno klubo. Per visus šiuos metus "Real" nė kartą neiškrito po grupių etapo, o paskutinius aštuonis kartus mažų mažiausiai nužygiavo iki pusfinalio.

"Baltųjų" komandai per paskutines 56 Čempionų lygos rungtynės pasižymėti nepavyko tik kartą - 2015 metais grupių etape buvo sužaista nulinėmis lygiosiomis su PSG.

"Roma" klubui tai bus 11 sezonas Čempionų lygos turnyre. Iš Italijos komandų už juos daugiau kartų dalyvavo tik "Juventus" (19), "Milan" (17) ir "Inter" (12).

"Romėnams" išvykos rungtynės Čempionų lygoje yra vienas nemaloniausių dalykų - "Roma" laimėjo vos kartą per paskutinius 15 kartų žaidžiant varžovų stadione. Dar penkis kartus buvo sužaista lygiosiomis ir devynis sykius patirtos nesėkmės.

Madrido "Real" šią vasarą neteko Cristiano Ronaldo, kuris nuo 2009 metų prisidėjo prie 50 procentų visų komandos įvarčių. Savo ruožtu "Roma" lyderis Edinas Džeko yra pelnęs penkis įvarčius penkiose paskutinėse ČL rungtynėse.