Čempionų lygos dienos rungtynės: "Liverpool" - PSG (apžvalga)

Šį vakarą Senajame žemyne startuoja didžiausią susidomėjimą futbolo sirgaliams keliantis turnyras - UEFA Čempionų lyga. 32 komandos stoja į kovą dėl prestižinio trofėjaus.

Antradienį įvyks pirmos aštuonios A-D grupių rungtynės. Šį sezoną Čempionų lygos tvarkaraštyje yra pasikeitimų - nuo šiol dvejos rungtynės bus transliuojamos 19 val. 55 min, kai likusios įvyks taip pat nauju laiku - 22 val.

Čempionų lygos burtai iškart padovanojo bent kelias didžiulį ažiotažą keliančias dvikovas, tačiau daugiausiai dėmesio šiandien sulauks dvikova "Anfield" stadione, kur "Liverpool" priims grėsmingai nusiteikusį Paryžiaus "Saint-Germain".


Paskutiniai rezultatai

Abi komandos šį sezoną vietinėse pirmenybėse dar kol kas neturi jokių problemų. Jeigu PSG komandai neprarasti pirmųjų taškų po penkių turų "Ligue 1" pirmenybėse yra įprastas reiškinis, tai "Liverpool" komandai tokia sportinė forma šį sezoną suteikia dar daugiau vilčių.

"Liverpool" per pirmąsias penkerias rungtynes Anglijos "Premier" lygoje šventė tik pergales. "Raudonieji" jau pamokė "West Ham", "Crystal Palace", "Brighton", "Leicester" ir Londono "Tottenham".

Jurgeno Kloppo auklėtiniai kartu su Londono "Chelsea" yra surinkę vienodai taškų, o už jų nugaros esantis "Man City" turi tik dviejų taškų atsilikimą. Nepaisant to, kaip sėkmingai prasidėjo "raudonųjų" sezonas, pasiekti pačius aukščiausius tikslus "Premier" lygoje lengva nebus.

Visai kitokią situaciją Prancūzijoje turi PSG ekipa. Jeigu šiai nepavyktų šį sezoną laimėti šalies pirmenybių, tai būtų ne tik sensacija, bet tikrų tikriausia katastrofa.

Paryžiečiai "Ligue 1" pirmenybėse dar apskritai neturėjo rimto išbandymo - buvo nugalėtos tokios komandos kaip "Caen", "Guingamp", "Angers", "Nimes" ir "Saint-Etienne".

Per paskutines penkias rungtynes geresnius rezultatus puolime yra pademonstravęs PSG - 17 įvarčių į varžovų vartus. J. Kloppo auklėtiniai į savo sąskaitą sukrapštė 11 tikslių smūgių, žinoma, varžovų pajėgumas buvo skirtingo lygio.

Komandų naujienos

"Liverpool" gali būti priverstas žaisti ne pačiu pajėgiausiu puolimo trejetu. Savaitgalį įvykusioje "Premier" lygos dvikovoje Roberto Firmino buvo sužeista akis, o Jurgenas Kloppas iki pat vakar negalėjo pasakyti, ar brazilas bus pasiruošęs išbėgti į aikštę. Be puolėjo šiandien taip pat negalės žaisti Dejanas Lovrenas bei Adamas Lallana.

Iš "raudonųjų" nesitikima ryškių taktinių pasikeitimų - "Liverpool" turėtų žaisti sau įprastu 4-3-3 išsidėstymu. Nepasirodžius aikštėje R. Firmino, realu, kad Mohamedas Salah būtų pastumtas labiau į vidurį, o jam iš kraštų pagalbą teiktų Sadio Mane ir Xherdanas Shaqiri. Neatmeta ir Danielio Sturridge'o kandidatūra į vidurio puolėjo poziciją.

PSG taip pat turi skaudžių netekčių - dėl diskvalifikacijų negalės padėti Gianluigi Buffonas bei Marco Verratti, taip pat vis dar po traumų nėra spėję pasveikti abu krašto gynėjai: Dani Alvesas bei Layvinas Kurzawa.

Paryžiečių išsidėstymas šiose rungtynėse taip pat neturėtų nieko nustebinti - Thomas Tuchelis dažniausiai rungtyniauja 4-3-3 schema. T. Tucheliui didžiausias galvosūkis yra dėl saugų linijos, kurioje negalės žaisti svarbiausias komandos variklis - M. Verratti. Tikimasi, kad šioje dvikovoje vokietis pateiks siurprizą ir į atraminio saugo poziciją pastatytus brazilą Marquinhosą.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Liverpool": (4-3-3) Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson; Milner, Henderson, Keita; Shaqiri, Salah, Mane.

PSG: (4-3-3) Areola; Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Marquinhos, Rabiot, Di Maria; Mbappé, Cavani, Neymar.

Įdomūs faktai

Abu klubai tarpusavyje buvo susitikę 1996-97 metų sezone. Tuometiniame UEFA Taurių laimėtojų taurės pusfinalyje PSG bendru rezultatu 3:2 nugalėjo "Liverpool". Paryžiečiai pirmąjį susitikimą namuose prieš "raudonuosius" laimėjo rezultatu 3:0.

PSG komandai tai bus 11-asis sezonas UEFA Čempionų lygos turnyre ir septintas iš eilės. Iš Prancūzijos klubų daugiau kartų šiame turnyre yra dalyvavęs tik "Lyon" - 15.

"Liverpool" Čempionų lygoje su Prancūzijos ekipa susigrums pirmą kartą nuo 2009-10 metų sezono. Prisiminimai nėra patys geriausi - pralaimėjimas "Lyon" komandai namuose rezultatu 1:2 ir lygiosios išvykoje.

Iš viso per visą istoriją Europoje "Liverpool" su prancūzais kovėsi 12 kartų - septynios pergalės, vienos lygiosios ir keturi pralaimėjimai. Iš paskutinių trijų susitikimų savo stadione "Liverpool" pralaimėjo du kartus.

PSG komandai istoriškai anglų komandos taip pat nėra palankios - per paskutinius keturis susitikimus nė karto nebuvo iškovota pergalė. Be to, per 12 susitikimų PSG sugebėjo savo vartus išlaikyti sausus tik prieš "Chelsea" 2004-05 metų sezone.

Aikštėje susitiks du Čempionų lygos rezultatyvių perdavimų karaliai - Jamesas Milneris praėjusį sezoną pakartojo 2016-17 metais Neymaro užfiksuota rekordą (9).