ČL: "Tottenham" skėlė antausį "Man City" ekipai, "Liverpool" susitvarkė su "Porto"

Antradienį įvyko pirmieji du UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio susitikimai. Liverpulyje ir Londono ginklus surėmė trys Anglijos komandos ir viena iš Portugalijos.

Daugiausiai dėmesio sulaukisi akistata tarp Londono "Tottenham" ir "Manchester City" baigėsi puikia šeimininkų pergale. Mauricio Pochettino auklėtiniai atsilaikė po 11 metrų baudinio ir kovoje dėl patekimo į pusfinalį pasiekė pergalę rezultatu 1:0.

"Tottenham" ekipai rungtynių pradžią nieko gero nežadėjo – praėjus kiek daugiau nei 10 minučių, teisėjas iš VAR kambario gavo signalą, kad Danny Rose'as baudos aikštelėje galimai sužaidė ranka. Bjornas Kuipersas peržiūrėjo epizodą ir įvertinęs situaciją skyrė 11 metrų baudinį į "Spurs" vartus.

Sergio Aguero sulaukė auksinės galimybės ankstyvoje rungtynių stadijoje išvesti svečius į priekį, tačiau šį kartą argentiniečio taikiklis nusisuko – Hugo Llorisas reagavo į puolėjo smūgį ir rezultatas liko 0:0.

Antrajame kėlinyje "miestiečiai" perėmė kontrolę, o tuo metu "Tottenham" prarado savo lyderį Harry Kane'ą, kuris bandydamas perimti kamuolį patyrė rimtą čiurnos traumą.

Visgi "Spurs" neišsiderino ir 78-ąją minutę pasiekė pergalingą įvartį. Heungas-Minas Sonas dešiniajame krašte puikiai susitvarkė su kamuoliu ir klastingu smūgiu pažeme nuginklavo Edersoną.

"Man City" per likusį laiką didelių problemų "Tottenham" komandai nebesukėlė.

Kitose rungtynėse "Liverpool" savo stadione gana užtikrintai susitvarkė su "Porto". Du įvarčiai pirmajame kėlinyje nulėmė "raudonųjų" triumfą 2:0.

Jau 5-ąją minutę Naby Keita po rikošeto pasiuntė kamuolį į Ikero Casillaso ginamus vartus. Nepaisant to, kad "Porto" gana neblogai pradėjo susitikimą, 26-ąją minutę jie turėjo jau dviejų įvarčių atsilikimą – dar vieną įvartį pridėjo Roberto Firmino.

Rezultatai:

"Tottenham" 1 - 0 "Man City"
78' [1 - 0] H-M. Son
13' S. Aguero ("Man City") nerealizavo 11 m. baudinio

"Liverpool" 2 - 0 "Porto"
5' [1 - 0] N. Keita
26' [2 - 0] R. Firmino

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...