Dopingas vėl palietė Rusiją: pradėtas tyrimas dėl pasaulio čempionate žibėjusio D. Čeryševo

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) patvirtino, kad yra pradėtas tyrimas dėl Rusijos rinktinės ir "Valencia" klubo krašto puolėjo Deniso Čeryševo.

Jau praėjusią savaitę "The Telegraph" skelbė, kad Ispanijos antidopingo agentūros pirmininkas buvo pakvietęs į pokalbį 27-erių metų futbolininko atstovus.

Pasaulio čempionato metu pats ruso tėvas atskleidė, kad jo sūnui prieš turnyrą buvo suleista augimo hurmonų injekcija, kuri sportininkui padėjo greičiau išsigydyti senas traumas ir įgauti geresnę sportinę formą.

"The Telegraph" teigimu, augimo hormonų injekcija nėra uždrausta tuo atveju, jeigu sportininkas gauna specialų gydytojų leidimą. Šiuo atveju nėra žinoma, ar D. Čeryševui buvo privalomas šių vaistų vartojimas.

Minėtas šaltinis pabrėžia, kad nepateikus oficialių dokumentų dėl jų vartojimo, sportininkui gali grėsti ketverių metų diskvalifikacija.

Sutapimas ar ne, bet D. Čeryševas pasaulio čempionate kiek netikėtai tapo Rusijos rinktinės lyderiu - jis įmušė keturis įvarčius bei padėjo komandai nusigauti iki ketvirtfinalio.

Rusas šią vasarą paliko "Villarreal" ir sukirto rankomis su "Valencia".