D.Slijngardas: „Privalome padaryti savo darbą“ (VIDEO)

Nors „Žalgirio“ kelionė į Farerų salas buvo gana komplikuota ir truko ilgiau nei planuota, tačiau antradienį vakare žalgiriečiai pagaliau išmėgino Torshauno „Gundadaluro“ stadiono aikštę. Trečiadienį 19 val. Lietuvos laiku „Žalgiris“ joje susitiks su „KI Klaksvik“ ekipa.

Po valandą trukusios treniruotės „Žalgirio“ senbuvis Donovanas Slijngardas teigė, kad futbolininkams prireikė laiko, kad išsijudintų po ilgos kelionės, tačiau patikino, kad žalgiriečiai bus pasirengę pirmoms UEFA Europos lygos atrankos varžybų rungtynėms. „Mes sunkiai dirbome ir ilgai ruošėmės Europos lygos varžyboms, tad dabar džiaugiamės, kad pagaliau stosime į kovą su pirmais varžovais. Visu supranta, kad kelionė į Farerų salas nebuvo sklandi, nes dalis komandos buvo priversta visą dieną praleisti Kopenhagoje ir galutinį kelionės tikslą pasiekėme tik antradienį po pietų. Nors ilga kelionė nepraėjo be pėdsakų, bet aš manau, kad būsime tinkamai pasirengę akistatai su „KI Klaksvik“ ekipa. Visi tie sunkumai ir problemos dabar nebeturi reikšmės. Esame čia ir privalome padaryti savo darbą“, – teigė nuo 2015 m. vidurio „Žalgirio“ ekipoje žaidžiantis D.Slijngardas.
 
Rungtynės vyks Torshauno komandoms – B36 ir HB priklausančioje arenoje, tad čia svečiais jausis ne tik žalgiriečiai, bet ir Klaksviko miesto futbolininkai. Pasak D.Slijngardo pirmoji pažintis su arena rimtesnių staigmenų nepateikė. „Aikštė šiek tiek skiriasi nuo mums įprastos LFF stadiono dangos, kamuoliai čia atšoka kitaip, tačiau tai tikrai nėra joks pasiteisinimas. Kitą savaitę Farerų salų futbolininkai žais mūsų aikštėje ir susidurs su tokiais pat sunkumais, kaip ir mes dabar. Tiesiog privalome susikaupti ir rimtai nusiteikę stoti į kovą. Manau, kad didžiausia klaida būtų tinkamai neįvertinti varžovų. Nesvarbu, ar jie mėgėjai, ar profesionalai, turime gerbti visus varžovus ir siekti geriausio rezultato“, – samprotavo D.Slijngardas.

Atsakomosios UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynės Vilniuje įvyks liepos 19 dieną. Pasak D.Slijngardo, žalgiriečiai šiose varžybose nusiteikę siekti aukščiausių rezultatų. „Europos lygos varžybos yra labai svarbios klubui ir žaidėjams. Visi nori kuo geriau pasirodyti, pademonstruoti savo gerąsias savybes. Be to, sėkmingai žaisdami tokio rango varžybose galime padėti ir Lietuvos futbolui, pristatyti „Žalgirį“ Europai. Norime visiems parodyti, kad esame pasirengę Europos taurių turnyruose siekti pačių aukščiausių tikslų“, – pareiškė 30-metis futbolininkas iš Olandijos. 

fkzalgiris.lt