"EURO 2016" TOP 200 žaidėjų reitingas: Dešinio krašto gynėjai (II dalis, 1-10 pozicijos)

Artėjant 2016 metų Europos čempionatui, Bleacher Report apžvelgs ir reitinguos 200 geriausių šių pirmenybių žaidėjų, pagal šių futbolininkų pozicijas. Trečioje reitingo apžvalgoje – dešinio krašto gynėjo pozicijų futbolininkai. Į reitingą pateko ir iš čempionato paskutinę akimirką dėl traumos iškritęs, tačiau preliminarioje Ispanijos rinktinės sudėtyje buvęs Dani Carjavalis, o vietoje jo į pirmenybes vyksiančio Hectoro Ballerino pavardės jame neišvysite.

Reitingas sudarytas iš dviejų kategorijų: viena sudaryta iš gynybinių sugebėjimų (kamuolio perėmimų, žaidėjų uždengimo ir pozicijos užsiėmimo), o kita iš atakoje demonstruojamo žaidimo (skersuojamų kamuolių, prisijungimo į atakas ir bendrų techninių sugebėjimų). Kiekvienoje iš šių kategorijų žaidėjas maksimaliai gali gauti 50 taškų, o sudėjus taškus gautus abejose kategorijose buvo sudėliotas Europos čempionato dešinio krašto gynėjų reitingas.

Antroje šios apžvalgos dalyje jums pristatomi 1-10 pozicijose likę krašto gynėjai. Apie 11-20 vietas užėmusius žaidėjus, galite paskaityti paspaudę šią nuorodą.


10. Darijo Srna – Kroatija

Gynybiniai sugebėjimai: 39/50

Srna, kuris po šio čempionato pasitrauks iš nacionalinės rinktinės, jau yra sužaidęs 129 rungtynes už Kroatiją, o tai bus jau šeštasis jo rimtas turnyras su rinktine.

Veteranas jau septynerius metus yra Kroatijos kapitonas, o jo galimybė suvaldyti komandos draugus ir surikiuoti juos gynybai, stipriai praverčia tiek klubiniame futbole, tiek rinktinėje.

Žaidimas puolime: 44/50

Nors daugelis 34-erių metų žaidėjo nelaiko rimta grėsme puolime, tačiau jis yra puikus standartinių padėčių specialistas ir turi mirtiną dešinę koją. Per savo 445 karjeros rungtynes „Shakhtar“ gretose, Srna tiesiogiai prisidėjo prie 151 įvarčio.

Tokie skaičiai parodo, jog jis yra toks žaidėjas, kurį sustabdyti tiesiog privalu.

Bendras reitingas: 83/100

Turėdamas šioje pozicijoje ir Vrsaljko, Kroatijos rinktinės treneris turės spręsti dilemą, kaip naudingiau išnaudoti visus savo žaidėjus. Jis galėtų pastumti Srna į priekį, tačiau ten jis taptų pagrindiniu gynėjų taikiniu ir taip sumažėtų jo produktyvumas atakuojant.

Kad ir kokį sprendimą priims Ante Čačičius, Srna tikrai pateks į startinį komandos vienuoliktuką.

9. Matteo Darmianas– Italija

Gynybiniai sugebėjimai: 45/50

Darmianas buvo vienas iš tų „Manchester United“ žaidėjų, kuriuos visą sezoną persekiojo traumos. Dėl įvairių sužeidimų italas praleido kiek daugiau nei 20 rungtynių.

Savo pirmąjame sezone „Premier“ lygoje, Darmianas sulaukė Louiso van Gaalo pasitikėjimo ir kaip šios lygos naujokas, atrodė tikrai neblogai.

Žaidimas puolime: 39/50

Prieš atvykdamas į „United“ Darmianas už „Torino“ ekipą pelnė penkis įvarčius, tačiau tai buvo vienintelis toks jo sezonas. Jei Anglijos ekipa jį įsigijo manydama, jog jis yra visapusiškas žaidėjas – jie klydo.

Italas daug geriau ginasi nei puola, o tokius jo sugebėjimus naujasis komandos treneris Jose Mourinho gali paversti privalumu.

Bendras reitingas: 84/100

Dėl dviejų centro saugų traumų, Alessandro Florenzi, kuris dažniausiai žaidžia krašto gynėju, turėtų būti perstumtas būtent į šią poziciją. Taip vietos aikštėje atsirastų tiek jam, tiek Darmianui, o komanda per daug neprarasdama užkaišytų atsiradusią spragą komandoje.

Jei Antonio Conte vis dar nėra nusprendęs atlikti šių pokyčių, jis turėtų dėl jų apsispresti dar iki Europos čempionato pradžios.

8. Bacary Sagna – Prancūzija

Gynybiniai sugebėjimai: 46/50

Po to, kai palikęs „Arsenal“ prisijungė prie „Manchester City“, Bacary Sagna tikriausiai galvojo, jog padarė didelę klaidą. Pirmąjame sezone sužaidęs vos devynis mačus „Premier“ lygoje, jis buvo tik atsarginis komandos žaidėjas.

Visgi, šio sezono metu jo rolė stipriai pasikeitė, o jis sezono metu į aikštę išbėgo net 45 kartus. 33-ejų metų žaidėjas jau beveik dešimtmetį yra vienas iš geriausių savo pozicijos žaidėjų „Premier“ lygoje, o pastaruoju metu net ir praradęs dalį atletiškumo, jis jį sugebėjo pakeisti su patirtimi įgautomis savybėmis.

Žaidimas puolime: 42/50

Pastaruoju metu Sagna žaidimas puolant ženkliai suprastėjo. Į komandą atvykstant Pepui Guardiolai, kuris iš krašto gynėjų reikalauja didelės pagalbos puolime, prancūzas gali būti priverstas keltis į kitą komandą, arba persikvalifikuoti į centro gynėjo poziciją.

Bendras reitingas: 88/100

Sagna karjera rinktinėje artėja prie pabaigos, tačiau šiame Europos čempionate jis bus startinis Prancūzijos dešinio krašto gynėjas. Praėjusias Europos pirmenybes praleidęs dėl traumos, Sagna gimtinėje turės parodyti viską ką gali – gynėjui tai bus paskutinės žemyno pirmenybės.

7. Seamusas Colemanas – Airija

Gynybiniai sugebėjimai: 41/50

Praėjusį sezoną „Everton“ gynyba atrodė klaikiai. Prastai žaidė visi – tiek vartininkas, tiek gynėjai, tiek gynybai padedantys saugai. Ne išimti buvo ir Colemanas, kuris dar 2013-2014 metais buvo išrinktas geriausiu sezono ekipos žaidėju.

Nuo tada Airijos rinktinės nario karjerai trukdė tiek traumos, tiek netinkama rolė ekipoje, kurioje jis buvo užkastas darbu gynyboje. „Everton“ šį sezoną pagal „Premier“ lygoje praleistus įvarčius liko vos 15-ti, o atsakomybę dėl to turi prisiimti ir Colemanas.

Žaidimas puolime: 47/50

Nors gynyboje jis, iš tiesų, tikrai nėra prastas, visos geriausios Colemano savybės pasireiškia komandai puolant. Per savo karjerą „Everton“ klube, krašto gynėjas jau spėjo pasižymėti pelnydamas 20 įvarčių bei atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Tokie skaičiai tikrai įspūdingi žaidėjui, kuris prie šios ekipos prisijungė vos už 60 tūkstančių svarų.

Bendras reitingas: 88/100

Patekus į vieną grupę su Belgija, Italija ir Švedija, airiai turės atiduoti visas jėgas, jog pakovotų bent dėl trečiosios vietos grupėje. Galimybės pakovoti dėl žaidimo atkrintamosiose varžybose priklausys ir nuo Colemano sveikatos.

27-erių metų žaidėjas sezono pabaigą praleido dėl traumos, tad dėl jo fizinės būklės kyla klausimų. Gynėjas yra vienas iš svarbiausių žaidėjų savo rinktinėje, o jei jis nebus pasirengęs visu šimtu procentų, Airijos kelias čempionate veikiausiai pasibaigs jau po grupių etapo.

6. Nathanielis Clyne`as – Anglija

Gynybiniai sugebėjimai: 46/50

Praėjusį sezoną „Liverpool“ sužaidė net 63 mačus, o 52 iš jų dešinio krašto gynėjo poziciją užėmė Clyne`as. Nepaisant to, jog per sezoną komandą treniravo du strategai, anglas tiek vienam, tiek kitam buvo akivaizdus pirmasis savo pozicijos žaidėjas klube.

Jurgenui Kloppui turėjo patikti, kaip Clyne`as atrodė jo naudojamose taktikose, o jo enerija ir gebėjimas perimtų kamuolį iš varžovų, padaro jį napakeičiamu gynėju „Liverpool“ klube.

Žaidimas puolime: 44/50

25-erių metų žaidėjas vis dar tobulėja taktiškai ir vis geriau skaito situacijas bei pradeda suprasti, kur jam kiekvienoje iš jų reikėtų atsidurti. Pastaruoju metu Clyne`as vis dažniau jungiasi į priekį, o taip jis sukuria papildomų problemų priešininkų krašto žaidėjams. Toks žaidėjo patobulėjimas ir didesnis agresyvumas puolime gali būti ir naujojo komandos trenerio nuopelnai.

Bendras reitingas: 90/100

Konkurencija dėl startinės dešinio krašto gynėjo pozicijos Anglijos rinktinėje nusimato rimta. Tiek Kyle`as Walkeris, tiek Clyne`as sužaidė gerą sezoną, tad, kad ir ką pasirinktų Roy`us Hodgsonas, jis neturėtų likti nusivylęs.

5. Lukaszas Piszczekas – Lenkija

Gynybiniai sugebėjimai: 45/50

Piszczekas buvo vienas iš keletos „Borussia“ žaidėjų, kuriems prireikė laiko, jog prirastų prie naujojo komandos trenerio Thomaso Tuchelio taktinių pokyčių. Iki praėjusio sezono naujųjų metų jį taip pat stabdė ir traumos, tačiau 2016 metais jis vėl visiems priminė apie save.

30-metis gali susitvarkyti su bet kokiomis užduotimis krašto gynėjo pozicijoje. Vienintelis dalykas, su kuriuo jam pastaruoju metu sunkiai sekėsi tvarkytis buvo jo paties kūnas.

Žaidimas puolime: 45/50

Išsigydęs traumas lenkas buvo pavojingas ir puolime, o vienu momentu per septynis mačus jis atliko tris rezultatyvius perdavimus. „Borussia“ ekipoje jam rimtą konkurenciją metė Matthiasas Ginteris, tačiau šis gali rungtyniauti daugybėje pozicijų, tad dešiniajame krašte jis pasirodė vos kelis kartus.

Bendras reitingas: 90/100

Lenkijos rinktinė į šį Europos čempionatą vežasi įdomią sudėtį. Turėdami Lewandowskį puolime, lenkai atakuodami bus pavojingi, tačiau jiems reikės nepamiršti ir savo vartų gynybos.

Norėdamas padėti komandai pasiekti gerų rezultatų, Piszczekas turės būti Lenkijos rinktinės gynybos lyderis.

4. Kyle`as Walkeris – Anglija

Gynybiniai sugebėjimai: 44/50

Walkeris „Tottenham Hotspur“ ekipoje savo pozicijoje yra nekeičiamas nuo pat 2011-2012 metų sezono, o iš startinės sudėties jis iškrenta nebent patyręs traumą. Jo ekipa šį sezoną pasiekė daugiau, nei visi iš jų tikėjosi, o prie to prisidėjo ir nuolatos tobulėjantis Walkeris.

Nors kartais anglas dar pasielgia neapgalvotai ir pridaro problemų savo komandai, tais momentais, kai jis demonstruoja visas geriausias savo savybes, „Premier“ lygoje vargu ar rastumėte geresnį šios pozicijos žaidėją.

Žaidimas puolime: 47/50

26-erių metų gynėjas yra vienas iš greičiausių savo pozicijos futbolininkų pasaulyje. Galima sakyti, jog būtent tas greitis kartais pakenkia jo pirmąjam lietimui ir kamuolio valdymo technikai, tačiau jo noras kiekvieną kartą kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro varžovams pridaro daugybę problemų.

Savo reidais sukurdamas daugiau vietos Christianui Eriksenui ir Erikui Lamela, Walkeris tokiu žaidimu tapo svarbia dalimi „Tottenham“ puolimo dėlionėje.

Bendras reitingas: 91/100

Dėl traumų praleidęs 2014 metų Pasaulio čempionatą ir kelias atrankos į Europos pirmenybes rungtynes, sveikas Walkeris turėtų būti pagrindiniu šios pozicijos žaidėju Anglijos rinktinėje. Roy`ui Hodgsonui tikrai pravers tiek jo patobulėjęs žaidimas gynyboje, tiek nenutrūkstantys reidai į varžovų aikštės zoną.

3. *Danielis Carvajalis – Ispanija

Gynybiniai sugebėjimai: 45/50

Carvajalio 2015-2016 metų sezoną smarkiai apgadino traumos. Viso sezono metu ispanas nesugebėjo ilgam išlikti sveikas, o tai atsiliepė ir jo žaidimui.

Vienas iš agresyviausių Ispanijos krašto gynėjų mėgsta perimti kamuolius iš varžovų, o savo gerą žaidimo skaitymą ir greitį išnaudoja perimdamas varžovų siunčiamus perdavimus.

Žaidimas puolime: 48/50

Puolime 24-erių metų žaidėjas pasinaudojo tuo, kad jam teko žaisti su vienais iš geriausių pasaulio atakuojančių žaidėjų. Jis dažnai savo skersuotais kamuoliais ieškodavo „Real“ žvaigždžių, o per traumomis apipintą sezoną spėjo atlikti keturis rezultatyvius perdavimus.

Bendras reitingas: 93/100

Deje, bet Europos čempionate Carvajalio neišvysime. Čempionų lygos finale žaidėjas patyrė traumą ir buvo priverstas atsisveikinti su viltimis nuvykti į šias pirmenybes.

2. Stephanas Lichtsteineris – Šveicarija

Gynybiniai sugebėjimai: 46/50

Šio sezono pradžioje, Lichtsteinerio gerbėjus išgąsdino naujiena apie žaidėjui būtiną širdies operaciją. Nors ši operacija buvo pavadinta nedidele, tačiau vargu ar bet kurią širdies operaciją būtų galima pavadinti būtent taip.

Visgi, gynėjas į „Juventus“ rikiuotę grįžo jau po mėnesio ir buvo puikus tiek puolime, tiek gynyboje.

Žaidimas puolime: 47/50

Italijos čempionų dešinio gynėjo ištermė ir techniniai sugebėjimai yra pasaulinio lygio. Be perstojo lakstydamas į puolimą ir iš jo, Lichtsteineris užsidirbo „Foresto Gampo“ pravardę, o toks jo žaidimo stilius idealiai tinka „Juventus“ ekipai.

Bendras reitingas: 93/100

Neseniai tapęs rinktinės kapitonu, Litchsteineris susidurs su dar didesniu nei įprasta spaudimu. Kartu su Ricardo Rodriguezu sudarydamas geriausią čempionato krašto gynėjų duetą, 32-ejų metų žaidėjas turės savo gero žaidimu vesti komandą į priekį.

Šveicarija dar niekada nepateko į Senojo žemyno pirmenybių atkrintamąsias varžybas, tad minimalus šios rinktinės ir Litchsteinerio tikslas bus pagaliau įveikti užburtą grupių etapo barjerą.

1. Juanfranas – Ispanija

Gynybiniai sugebėjimai: 48/50

Žaisdamas labiausiai taktiškai paruoštoje ekipoje, Juanfranas yra apsaugotas nuo galimų klaidų, tačiau aikštėje jis klysta labai retai bei puikiai įgyvendina visus Diego Simeone sumanymus. Beveik niekada neatsidurdamas blogoje pozicijoje, dešinio krašto gynėjas buvo rimta pagalba komandos puolime, o gynyboje jis tapdavo nepramuša siena.

Futbole dešinio krašto gynėjams tenka tvarkytis su kairiojo krašto puolėjais, o „La Liga“ gali pasigirti dideliu kiekiu aukščiausio lygio žvaigždžių, kurie žaidžia būtent šioje pozicijoje. Tarp jų yra ir Cristiano Ronalo, ir Neymaras, o su šiais žaidėjais viso sezono metu teko tvarkytis ir Juanfranui.

Ispanas atliko kertinę rolę Simeone gynyboje ir atnešė stabilumo bei balanso. 31-erių metų žaidėjas ir jo kolegos demonstravo geriausią gynybinį futbolą savo šalies pirmenybėse ir per sezoną Ispanijoje praleido vos 18 įvarčių.

Žaidimas puolime: 46/50

Nors „Atletico“ taktikos yra gynybinės, nereikia pagalvoti, jog jų ekipų krašto gynėjai vien tik ginasi. Jų svarba padedant komandai perimti kamuolį ir pabėgti į kontraatakas, yra ne ką mažesnė, o galbūt net ir didesnė.

Juanfrano gebėjimai skersuoti kamuolį bei techninės savybės yra labai nuvertintos. Varžovų aikštės zonoje jis tikrai nepasimeta, o vienintelis dalykas, kuris galėjo išmušti jį iš pasitikėjimo savimi yra pramuštas vienuolikos metrų baudinys Čempionų lygos finale.

Bendras reitingas: 94/100

Rinktinėje debiutavęs sulaukęs 27-erių, Juanfranas šiose Europos pirmenybėse pagaliau turėtų būti svarbus žaidėjas Ispanijos rinktinėje. Iš rikiuotės dėl traumos iškritus Dani Carvajaliui, „Atletico“ gynėjo rolė šioje ekipoje tik dar labiau išaugo.

 

Prieš tai publikuoti reitingai:

Vartininkų reitingas: 1-10 pozicijos, 11-20 pozicijos.

Kairiojo krašto gynėjų reitingas: 1-10 pozicijos, 11-20 pozicijos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...