"EURO 2016": trys labiausiai čempionate atsiskleidę jaunieji futbolininkai

Sekmadienį baigėsi mėnesį trukęs Europos čempionatas, o po jo buvo galutinai įvertinti kiekvieno futbolininko ir rinktinės pasirodymai. Outside90 dirbantis Benas Smithas nusprendė išskirti tris labiausiai šiame Europos čempionate išsiskyrusius jaunuosius žaidėjus, kuriems yra ne daugiau nei 23-eji metai.


Renato Sanchesas (Portugalija)

Sutartį su „Bayern“ klubu 18-metis paminėjo puikių pasirodymų serija Portugalijos rinktinės gretose, o toks žaidimas jam atnešė geriausio jaunojo turnyro žaidėjo titulą. Žaisdamas su tokiam amžiuj nebūdingu pasitikėjimu ir turintis pakankamai ginklų atakuojant varžovų vartus, Sanchesas buvo neabejotinai labiausiai apkalbamas jaunasis žaidėjas Prancūzijoje.

Į Europos čempionatą atvykęs kaip jauniausias visų laikų Portugalijos žaidėjas finaliniame čempionatų etape, jis patvirtino visą dėl jo keltą šurmulį, o mače su Kroatija jis tapo geriausiu susitikimo žaidėju, nepaisant to, jog į aikštę pakilo nuo suolo. Ne ką blogiau jis atrodė ir mače su Lenkija, kuriame jis ne tik įmušė išlyginamąjį įvartį, tačiau ir neklydo smūgiuodamas vienuolikos metrų baudinių serijoje, taip stipriai prisidėjęs prie komandos žygio į kitą etapą.

Nors finale jis nebuvo labiausiai išsiskiriantis žaidėjas, jo komandos pergalė atnešė dar vieną rekordą į Sancheso kolekciją – sekmadienį jis tapo jauniausiu Europos čempionatą laimėjusiu žaidėju.

Samuelis Umtiti (Prancūzija)

Sunku patikėti, kad geriausias jaunasis turnyro centro gynėjas savo rinktinėje debiutavo vos Europos čempionato ketvirtfinalyje, tačiau būtent taip atsitiko Umtiti atveju. Po gero sezono „Lyon“ gretose 22-ejų metų žaidėjas sugebėjo pirmą kartą išsikovoti vieną Didier Deschampso sudėtyje į Europos čempionatą.

Nors Umtiti savojo šanso nesulaukė draugiškose mačuose, o grupių etape jis taip pat nė karto nežengė į aikštę, aštuntfinalio rungtynėse Adilo Rami gauta antroji geltona kortelė ir diskvalifikacija suteikė jam progą. Nors jau pirmąjame susitikime su Islandija jis atrodė neblogai, savo klasę jis atskleidė pusfinalio dvikovoje su vokiečiais. Su Laurentu Koscielny sudaręs nepramušamą duetą, Umtiti parodė tokį pasitikėjimą ir ramumą gynyboje, kuris buvo vertas rungtynių žaidėjo titulo ir visiškai uždarė Vokietijos rinktinės puolėją Thomasą Mullerį.

Neveltui iš karto po Europos pirmenybių buvo paskelbta, jog gynėjas už 25 milijonus eurų keliasi į „Barcelona“ ekipą.

Marko Pjaca (Kroatija)

Į Europos čempionatą atvykęs kaip tik savo šalyje žinodamas žaidėjas, Pjaca ilgai nelaukęs apie savo galimybes pranešė visai Europai. Tai, kad vos kiek daugiau nei 100 minučių čempionate žaidęs futbolininkas dabar yra tokių klubų kaip „Juventus“ ar „Milan“ akiratyje tik įrodo, jog talentingiems žaidėjams nereikia daug laiko sužibėti.

Sužaidęs vos minutę prieš Turkiją, Pjaca savojo šanso sulaukė rungtynėse prieš Ispaniją. Pjaca šia proga pasinaudojo ir sužaidęs puikų mačą, visas rungtynes atrodė sunkiai įmenama mįsle Jordi Albai, kuris yra vienas iš geriausių kairiojo krašto gynėjų pasaulyje.

Po tokio futbolininko pasirodymo, daug ką nustebino trenerio sprendimas pasodinti Pjaca ant suolo aštuntfinalyje prieš Portugaliją. Slogiose ir mažai progų turėjusiose rungtynėse atakuojančio krašto saugo aktyvumas būtų pravertęs, tačiau Ante Čačičus jaunąjam savo žaidėjui suteikė vos dešimt minučių aikštėje.

Nors kroatai iš Europos čempionato pasitraukė jau aštuntfinalyje, Pjacos pasirodymo užteko tam, kad šią vasarą 21-erių metų žaidėjas turėtų visas galimybes persikelti į vieną iš stipriausių Europos lygų.

Taip pat verti paminėjimo: Raphaelis Guerreiro (Portugalija), Joao Mario (Portugalija), Adamas Nagy (Vengrija), Bartoszas Kapustka (Lenkija), Alessandro Schopfas (Austrija).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...