Europos lygos finale - užtikrintas "Chelsea" triumfas

Trečiadienį Azerbaidžano sostinėje Baku vyko UEFA Europos lygos finalas.

Dviejų "Premier" lygos komandų akistatoje triumfavo Londono "Chelsea" ekipa, kuri rezultatu 4:1 susitvarkė su "Arsenal".

Pirmajame kėlinyje komandos demonstravo itin atsargų futbolą, o pirmąją rimtesnę progą pasižymėti 9-ąją minutę turėjo "Arsenal" puolėjas Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, bet jo smūgiuotas kamuolys skriejo greta vartų.

Įpusėjus pirmajam kėliniui pavojingą smūgį atliko kitas "kanonierių" žaidėjas Granitas Xhaka, tačiau kamuolys skriejo virš vartų skersinio.

Kėlinio pabaigoje savo progų turėjo ir "Chelsea". 34-ąją minutę pavojingai smūgiavo Emersonas, o 39-ąją Petrui Čechui pagrąsino Olivier Giroud. Vis tik pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Antrąjį kėlinį "Chelsea" pradėjo tiesiog nuostabiai ir jau 49-ąją minutę O. Giroud puikiu smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį. Sužaidus dar 11 minučių "aristokratų" persvarą padvigubino Pedro.

65-ąją minutę O. Giroud uždirbo 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo Edenas Hazardas ir rezultatas tapo jau 3:0.

Po keitimo aikštėje pasirodęs "Arsenal" puolėjas Alexas Iwobi 69-ąją minutę nuostabiu smūgiu sušvelnino rezultatą ir atgaivino "kanonierių" viltis.

Tos viltys galutinai žlugo vos po trijų minučių, kai antrąjį savo įvartį po puikios atakos pelnė E. Hazardas.

"Kanonieriai" rungtynių pabaigoje dar turėjo keletą progų sušvelninti atsilikimą, tačiau jomis pasinaudoti nesugebėjo.

"Chelsea" ekipai tai yra antrasis Europos lygos trofėjus per klubo istoriją. "Arsenal" šis pralaimėjimas reiškia, kad "kanonieriai" ir kitą sezoną varžysis Europos lygoje.

Rezultatas:

"Chelsea" 4:1 "Arsenal"
49' [1:0] O. Giroud
60' [2:0] Pedro
65' [3:0] E. Hazard (11 metrų baudinys)
69' [3:1] A. Iwobi
72' [4:1] E. Hazard

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...