Fantastiškas V. Kompany įvartis priartino "Man City" prie "Premier" lygos titulo

Pirmadienį vėlai vakare Anglijos "Premier" lygoje įvyko daug susidomėjimo sulaukusios paskutinės 37-ojo turo rungtynės.

Į čempionų titulą antrus metus iš eilės nusitaikęs "Manchester City" namuose priėmė ant bangos buvusį "Leicester". Visą rungtynių laiką gynyboje atsimušinėjusi ir įtampą "Etihad" stadione kėlusi "lapių" ekipa neįteikė dovanos "Liverpool" komandai – fantastišką smūgį iš maždaug 25 metrų paleidęs Vincente'as Kompany atvedė "miestiečius" į itin svarbią pergalę.

Visą pirmąjį kėlinį "Leicester" žaidė kompatiškai gynyboje. "Man City" dominavo su kamuoliu, tačiau daug pavojingų progų jie neturėjo. Vienintelė ir reali proga pasižymėti buvo sukurta po kampinio, kai Sergio Aguero smūgiu galva kamuolį nukreipė į varžovų vartų konstrukciją.

Antrajame kėlinyje "Man City" spaudimas tik didėjo, tačiau "lapių" gynyba ir toliau atrodė nepriekaištingai. Keletą kartų svečius gelbėjo Kasperas Schmeichelis, atrėmęs pavojingus Davido Silvos ir Sergio Aguero smūgius.

Lemiamas epizodas įvyko 70-ąją rungtynių minutę – V. Kompany priartėjo prie varžovų gynybos, apsižvalgė aplink save ir nesuradęs kam atiduoti kamuolio jį kiek netikėtai paleido iš tolimo atstumo ir bandymas baigėsi galimai titulą atnešusiu įvarčiu. K. Schmeichelis buvo bejėgis prieš šį belgo smūgį, po kurio kamuolys skriejo tiesiai į viršutinį vartų kampą.

Per likusį laiką "lapės" dar tampė nervus "Man City" komandos gerbėjams, tačiau taškų iš Anglijos čempionų jiems atimti taip ir nepavyko.

"Man City" vėl grįžo į pirmąją poziciją ir kitą savaitgalį pergalės atveju prieš "Brighton" užsitikrins antrąjį šalies čempionų titulą iš eilės. "Liverpool" komandai lieka laimėti savo rungtynes ir laukti mažai tikėtino stebuklo iš "Brighton".

Rezultatas:

"Man City" 1 - 0 "Leicester"
70' [1 - 0] V. Kompany

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...