F.Černychas: kai vėluoja alga, situacija nėra pati maloniausia

Savo mintimis apie Profesionalių futbolininkų asociaciją (PFA) ir karjeros patirtimis pasidalino vienas iš PFA narių – Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas.

– Ar esi susidūręs su situacija, kai sprendžiant susidariusias problemas klube buvo reikalinga pagalba iš šalies?

– Taip, yra tekę laukti pusę metų vėluojančių pinigų ir tikėtis, kad juos atgausiu. Situacija – ne pati maloniausia. O kitą kartą teko rašyti į tos šalies federaciją, kurioje žaidžiau ir ginčą spręsti teisiniu keliu.

– Kaip manai, ar galima tokių situacijų išvengti?

– Žinant, kad su finansinėmis problemomis kartais susiduria futbolo klubai, tokių problemų sunku išvengti per visą savo karjerą. Galima net teigti, kad tik laiko klausimas, kada futbolininkas turės didesnių ar mažesnių problemų su futbolo klubu.

– Ar naudinga futbolininkui būti asociacijos nariu?

– Tai, kad asociacija bendradarbiauja su teisininkais ir bėdai ištikus jie patars ar padės, yra labai svarbu, nes futbolininkas dažniausiai būna susikoncentravęs i futbolą.

– Ko palinkėtum asociacijai ir į ką, tavo nuomone, ji galėtų kreipti didesnį dėmesį?

– Asociacijai palinkėčiau būti stipriu užnugariu futbolininkams, taip pat šviesti juos, o ypač jaunimą, klausimais, susijusiais ne tik su futbolu, nes dažnai teisingi veiksmai pradžioje padeda po to išvengti vienokių ar kitokių problemų.