„Gintra“ baigė pasirodymą turnyre Potsdame

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda antrus metus iš eilės finišavo „Turbine Hallencup“ turnyro šeštojoje pozicijoje.

Kuklus puolimo arsenalas šiaulietėms neleido rimčiau pakovoti dėl aukštesnių vietų. Lietuvos čempionės antrą turnyro dieną per 4 rungtynes praleido tik 4 įvarčius, tačiau mūsiškių atakų aštrumas šlubavo, o tai lėmė, kad teko varžytis dėl 5–8 vietų.

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės po atkaklios kovos 1:0 palaužė Belgrado „Red Star“ futbolininkes ir turėjo progą pakovoti dėl 5-osios vietos.

Šiame susitikime šiaulietėms kelią pastojo Lenkijos klubas Sosnovieco „Czarni“. Kovingose rungtynėse komandos sužaidė nulinėmis lygiosiomis, o nugalėtoją teko aiškintis 11 metrų baudinių serijoje.

Vis dėlto joje tikslesnės buvo „Czarni“ žaidėjos laimėjusios seriją 4:2 ir iškovojusios 5-ąją vietą.  Intrigos kaip visuomet netrūko lemiamose „Turbine Hallencup 2020“ turnyro rungtynėse dėl pagrindinių apdovanojimų.

Kovoje dėl trečiosios vietos susitiko Heringo „Fortuna“ ekipa iš Danijos bei Čekijos čempionė Prahos AC „Sparta“. Pastarosios patirtis padėjo išlaikyti ramybę svarbiausiu rungtynių metu ir laimėti mačą rezultatu 2:1.

Finale susigrūmė pergales viso turnyro metu skynusios Sankt Pelteno SKN „St. Polten“ bei Potsdamo FFC „Turbine“. Austrijos čempionės neatsilaikė prieš galingai rungtyniavusias turnyro šeimininkes ir turėjo pripažinti jų pranašumą – 0:4.

Galutinė komandų rikiuotė „Turbine Hallencup 2020“ turnyre:

1. Potsdamo FFC „Turbine“ (Vokietija)

2. Sankt Pelteno SKN „St. Polten“ (Austrija)

3. Prahos AC „Sparta“ (Čekija)

4. Heringo „Fortuna“ (Danija)

5. Sosnovieco „Czarni“ (Lenkija)

6. Šiaulių „Gintra-Universitetas“ (Lietuva)

7. Vienos „Austria Wien“ (Austrija)

8. Belgrado „Red Star“ (Serbija)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...