Ispanijos futbolo federacija patvirtino naują Supertaurės formatą

Ispanijos futbolo federacija patvirtino, kad įprastas priešsezonines rungtynes, kuriose susitikdavo Karaliaus taurės ir "La Liga" nugalėtojai, pakeis tris dienas trunkantis finalinis ketvertas.

Nuo praėjusių metų Supertaurės mačas buvo pradėtas žaisti iš vienų rungtynių prieš pat "La Liga" startą. Nuo šiol įvyks dar didesni pasikeitimai – dėl šio trofėjaus varžysis keturios komandos.

Prie visa to, šis turnyras vyks sausio mėnesį, už Ispanijos ribų, manoma, kad vienoje iš Azijos šalių. Į finalinį ketvertą pateks abu Karaliaus taurės finalo dalyviai ir pirmąsias dvi vietas užėmusios "La Liga" komandos. Jeigu bent viena iš šių komandų bus Karaliaus taurės finale, į finalinį ketvertą pateks žemiau "La Liga" pirmenybėse esanti komanda.

Pirmasis pusfinalio mačas turi įvykti kitų metų sausio 8 dieną, antrasis – sausio 9 d. Finalas įvyktų po antrojo pusfinalio praėjus dviem dienom.

"La Liga" priešinasi tokiems Ispanijos futbolo federacijos veiksmams, todėl dėl šio turnyro formato dar nėra priimtas galutinis sprendimas.