Istorinis sprendimas: Vilniaus taryba pritarė nacionalinio stadiono statyboms

Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė koncesijos sutarčiai dėl Daugiafunkcio sporto komplekso statybų ant Šeškinės kalvos, kuriame numatytas ir nacionalinis stadionas. Šis balsavimas reiškia, kad nebėra kliūčių pasirašyti sutartį su koncesininku ir laukti statybų pradžios. Stadionas su kitais sporto objektais Vilniuje iškils jau 2023 m.

Nacionalinis stadionas turės 15 tūkst. vietų žiūrovams, hibridinę dangą ir kainuos 39,2 mln. eurų.

„Pagaliau. Esu dėkingas savo politinei komandai, partneriams ir opozicijai, kurie kėlė klausimus, svarstė, diskutavo ir visų pastangomis šį projektą pavertė ne tik realiu, bet ir itin geru Vilniaus miestui. Abejonių nebėra – daugiau nei tris dešimtmečius trunkantis stadiono statymo epas bus užbaigtas 2023 metais, o Šeškinės kalva su daugybe sporto objektų virs mūsų čempionų kalve“, – kalbėjo sostinės meras Remigijus Šimašius.

Sutartį su koncesininku „Axis Industries“ planuojama pasirašyti vasario mėnesį. Po to prasidėtų Daugiafunkcio komplekso projektavimo, senųjų stadiono griaučių griovimo ir naujų objektų statybos darbai.

„Daug žmonių Vilniaus miesto savivaldybėje stovėjo ten kur dabar stovime mes. Jie visi nuoširdžiai tikėjosi, kad projektas pavyks. Viskas, ką dabar turime yra tikėjimas ir daug darbo, kad šis projektas yra geriausias įmanomas Vilniaus miestui“, – kalbėjo Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Daugiafunkcį sporto kompleksą be stadiono sudarys dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat bus statomi sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis.

Bendra daugiafunkcio sporto komplekso kaina – 93,2 mln. eurų. Tačiau praradus ES finansavimą ir į jo vietą pritraukus didžiausią Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytoją „BaltCap“, sutarta mokėjimą išdėstyti per 25 metus, tokiu būdu bendra sumokėta suma siektų 155,9 mln. eurų. Tačiau savivaldybė sutartyje pasiliko galimybę visus mokėjimus atlikti anksčiau ir tokiu būdu likti prie pradinės komplekso sukūrimo kainos.

Viso Daugiafunkcio komplekso pristatymas, kuris padės suprasti projekto detales, šioje nuorodoje.

vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...