J. Cruyffas pralaimėjo kovą su vėžiu

Šiandien futbolo pasaulį pasiekė liūdna žinia - sulaukęs 68-erių metų mirė "Barcelona" ir Nyderlandų rinktinės legenda Johanas Cruyffas. Buvęs puolėjas sirgo vėžiu.

Jo asmeniniame tinklalapyje paskelbtame pranešime rašoma: "2016-ųjų kovo 24 dieną Johanas Cruyffas po atkaklios kovos su vėžiu ramiai mirė šeimos apsuptyje Barselonoje. Su dideliu liūdesiu prašome gedulo metu gerbti jo šeimos privatumą."

Futbolo legenda savo karjerą 1964 metais pradėjo gimtojo Amsterdamo "Ajax" klube. Čia jis praleido devynerius metus ir sužaidė 240 rungtynių, per kurias pasižymėjo puikia statistika. Iš viso su Nyderlandų klubo marškinėliais jis pelnė 190 įvarčių ir 1971-aisiais buvo apdovanotas Auksiniu kamuoliu. 

"Ajax" Cruyffas paskutiniuosius tris sezonus atvedė iki stipriausios Europos komandos vardo.

1973 metų vasarą jis persikėlė į "Barcelona", ir vėliau buvo dar kartą pripažintas geriausiu pasaulio futbolininku. Kitais metais "Ballon d'Or" puolėjas iškovojo trečiąjį kartą bei su šalies rinktine nužygiavo iki pasaulio čempionato finalo.

Katalonijoje Cruyffas rungtyniavo iki 1978-ųjų, vėliau kelis sezonus praleido JAV, o karjerą galiausiai užbaigė dvejus metus žaisdamas "Ajax" bei paskutinįjį sezoną atsovaudamas Roterdamo "Feyenoord".

Pasitraukęs iš futbolo kaip žaidėjas jis treniravo du puikiai pažįstamus klubus - "Ajax" ir "Barcelona". Su pirmuoju jam 1986 bei 1987 metais pavyko laimėti Nyderlandų taurę, o 1987 metais Cruyffas "Ajax" atvedė iki Europos taurių laimėtojų taurės. 

Aštuoni jo sezonai prie "Barcos" vairo buvo itin sėkmingi: katalonai 1990-1994-aisiais keturiskart iš eilės tapo Ispanijos čempionais, 1992 metais triumfavo UEFA Čempionų lygoje bei dvejais metais vėliau žaidė jos finale.

Futbolas Johano Cruyffo tikrai pasiges. Siūlome prisiminti įspūdingiausius jo karjeros epizodus:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...