J. Mourinho pašiepė J. Kloppą dėl V. van Dijko perėjimo

"Manchester United" strategas Jose Mourinho sukritikavo už rekordinę sumą Virgilą van Dijką įsigijusį "Liverpool" vairininką Jurgeną Kloppą.

Brangiausias visų laikų gynėjas Mersisaido klubą už 75 mln. svarų sterlingų papildys jau kitą savaitę, tačiau naujasis jo treneris dar visai neseniai nepalankiai atsiliepė apie "raudonųjų velnių" sprendimą beveik 90 mln. sumokėti už Paulį Pogbą.

"Jeigu įsigyji vieną žaidėją už 100 mln. svarų ir jis patiria traumą, tada viskas išeina pro kaminą", - tuomet sakė Kloppas. "Tą dieną, kai futbolas pavirs būtent tuo, manęs šiame darbe nebebus, nes žaidime svarbiausia rungtyniauti kartu."

"Kiti klubai gali išleisti dar daugiau pinigų bei susirinkti aukščiausio lygio žaidėjus. Aš noriu tai daryti kitaip. Daryčiau tai kitaip net tuo atveju, jei tokius pinigus leisti galėčiau."

Vis dėlto, situacija dabar atsisuko prieš patį "Liverpool" strategą, nes van Dijko kaina - tokia pati, kiek "Man United" paklojo už savo pagrindinį snaiperį Romelu Lukaku. Apie tai buvo paklaustas Mourinho.

"Manau, kad žmogus, kuris turėtų apie tai kalbėti, yra Jurgenas", - sakė portugalas. "Jeigu būčiau vienas iš jūsų (žurnalistų - red. past.), paklausčiau apie jo komentarus prieš maždaug metus."

"Nekalbu specifiškai apie šitą situaciją, nes Liverpulyje jie gali daryti, ką nori, ir aš nesu kažkas, kas galėtų komentuoti jų darbą."

"Realybė tokia, jog, jeigu jie mano, kad žaidėjas yra jiems tinkamas ir jie tikrai jo nori, jie turi sumokėti atitinkamą sumą arba žaidėjo negaus. Būtent tokia šiuo metu yra rinka."

Mourinho taip pat pridūrė, jog perėjimų mokesčiai tikrai neturėtų tapti tuo rodikliu, pagal kurį reikėtų lyginti futbolininkų pajėgumą.