Karjerą Prancūzijos rinktinėje baigęs L. Koscielny sukritikavo D. Deschampsą

Sunkią traumą praėjusį sezoną UEFA Europos lygos pusfinalyje patyręs Laurentas Koscielny daugiau Prancūzijos rinktinės marškinėlių jau nebevilkės - gynėjas paskelbė, kad deda tašką nacionalinėje komandoje.

33-ejų metų gynėjas turėjo vykti į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, tačiau trauma jam sutrukdė ne tik išvykti į Rusiją, bet ir laimėti svarbiausią trofėjų futbole - planetos pirmenybių taurę.

L. Koscielny į aikštę turėtų grįžti kitų metų pradžioje. Londono "Arsenal" sirgaliai dar pamatys jį vilkintį klubo marškinėlius, tačiau Prancūzijos futbolo gerbėjai jau nebe.

Gynėjas itin emociškai kalbėjo apie pasitraukimą iš rinktinės ir tą laikotarpį, kai būnant traumuotu reikėjo iš šalies stebėti skambias komandos pergales.

"Prancūzijos triumfas pasaulio čempionate man pridarė daugiau psichologinės žalos nei trauma, kurią patyriau prieš "Atletico". Manau, kad daviau viską šiai komandai. Esu 33-ejų metų, žaidžiau dviejose Europos ir viename pasaulio čempionate. Prancūzija su dabartine karta yra gerose rankose.

Trauma nepakeitė mano sprendimo - karjeros etapas rinktinėje jau yra baigtas", - "Canal +" interviu metu sakė gynėjas.

L. Koscielny taip pat atskleidė, kad po traumos jautėsi pamirštas tiek visos komandos, tiek ir Didier Deschampso: "Jis man paskambino kartą per mano gimtadienį rugsėjį. Daugiau nebuvo jokio signalo iš jo. Per tą laikotarpį mane nuvylė daugelis žmonių, ne tik treneris.

Kai tu esi puikios formos ir žaidi, tuomet turi daug draugų. Tačiau kai esi iškritęs išrikiuotės, praėjus tam tikram laikui, tu jau būni pamirštas."

L. Koscielny Prancūzijos rinktinėje debiutavo gana vėlai - 2011 metais. Jis spėjo sužaisti 51 rungtynes ir įmušti vieną įvartį.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Via <a href="https://twitter.com/canalplus?ref_src=twsrc%5Etfw">@canalplus</a><br><br>So emotional to see players open up about these career moments. Koscielny talks about all the difficulties he had distancing himself from family as he obsessed over getting recovered. He starts tearing up thinking about missing the WC. <a href="https://t.co/T0er3iJ0Bh">pic.twitter.com/T0er3iJ0Bh</a></p>&mdash; EiF (@EiFSoccer) <a href="https://twitter.com/EiFSoccer/status/1051577595567980545?ref_src=twsrc%5Etfw">October 14, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>