"Kauno" treneris nubaustas, "Vilniaus" skundas atmestas © Eurofootball.lt
Birželio 21 dieną Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komiteto posėdyje nuspręsta už teisėjų kritiką skirti baudą "Kauno" vyriausiam treneriui Angelui Červenkovui, įspėti "Kauno" klubą dėl saugumo neužtikrinimo rungtynėse su "Vėtra" ir atmesti "Vilniaus" klubo prašymus dėl incidentų mače su "Atlantu".

Po 14 turo "A lygos" rungtynių su Vilniaus "Vėtra" A.Červenkovas buvo nepatenkintas arbitrų darbų ir viešai kritikavo arbitrų darbą, be to, EuroFootball.lt žiniomis, nepasitenkinimą privačiai reiškė ir kiti "Kauno" klubo atstovai. Už šią viešą teisėjų kritiką treneris iš Bulgarijos, atsižvelgiant į tai, kad tai pirmas kartas, nubaustas 1 tūkstančio litų bauda.

Pasibaigus "Kauno" ir "Vėtros" dvikovai svečių žaidėjai taip pat buvo įžeidinėjami šeimininkų žiūrovų ir apmėtyti buteliais. Nors "Vėtra" nusprendė nepateikti pareiškimo dėl minėto įvykio, LFF Drausmės komitetas įspėjo "Kauno" klubą dėl nepakankamos apsaugos stadione - pasikartojus panašiems atvejams klubas bus griežtai baudžiamas.

LFF Drausmės komitetas taip pat svarstė "Vilniaus" klubo pareiškimą dėl rasistinių išpuolių prieš komandos žaidėjus rungtynėse prieš "Atlantą", ir pastarosios ekipos trenerio Vacio Lekevičiaus išpuolį prieš vilniečių futbolininką Rodolfo Kumbrevičių.

"Vilniaus" teigimu vienas iš "Atlanto" sirgalių metė butelį į po keitimo į rubinę einančiam Mullerį, o per per pertrauką, šalia komandų persirengimo kambarių, V.Lekevičius smogė kitam "Vilniaus" žaidėjui R.Kumbrevičiui, tuo sukelė muštynes, be to sulaužė stadiono persirengimo kambario duris. Taip pat gauti gauti septyni pasipiktinusių futbolo sirgalių, kurie su šeimomis apsilankė rungtynėse, laiškai dėl V.Lekevičiaus netaktiško elgesio rungtynių metu.

LFF Drausmės komitetas atsižvelgdamas į sirgalių susirūpinimą ir pasirodžiusius pranešimus žiniasklaidoje teigė nagrinėjęs prašymą nepaisant, kad "Vilnius" pažeidė protestų teikimo tvarką, reglamentuotą LFF varžybų nuostatuose.

Tačiau LFF drausmės komiteto teigimu, mačo vaizdo įraše nėra matomi ar girdimi jokie nei rasistiniai išpuoliai ar V.Lekevičiaus netaktiškas elgesys rungtynių metu, nei į Mullerį mestas butelis, o prašyme minimas incidentas pertraukos metu nėra užfiksuotas nei oficialiame rungtynių protokole, nei rungtynių inspektoriaus ataskaitoje.

Drausmės komitetas taip pat pareiškė, kad 10 tūkstančių litų bauda, kuri buvo skirta "Vilniaus" prezidentui Algimantui Breikštui už tai, kad "A lygos" dublerių rungtynių tarp "Vėtros" ir "Vilniaus" pertraukos metu užpuolė rungtynių teisėją, suplėšė marškinėlius bei grasino fiziniu susidorojimu, dar nėra sumokėta, ir atsisakė toliau nagrinėti skundą, kol nebus pateikta jį pagrindžiančių įrodymų ir padengta skola LFF.

LFF drausmės komisijos posėdyje dalyvavo pirminimas Mamertas Abaravičius, atsakingasis sekretorius Sergejus Sliva, nariai Marijus Rimas, Audrius Reimeika, taip pat "Vilniaus" prezidentas A.Breikštas ir direktorius Vaidas Beneševičius, "Atlanto" treneris Marius Poškus, mačo "Vilnius" - "Atlantas" inspektorius Romas Bukartas.