"Liverpool" Čempionų lygos pusfinalyje pajuto L. Messi magiją

Trečiadienį Katalonijos sostinėje įvyko antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačas. Jame ginklus tarpusavyje surėmė dvi turnyro favoritės – "Liverpool" ir "Barcelona" komandos.

Net ir antrajame kėlinyje dominuoti sugebėjusi "Liverpool" komanda neatsilaikė prieš Lionelio Messi magiją – katalonai šventė pergalę rezultatu 3:0 ir padėjo tvirtą žingsnį finalo link.

Rungtynių pradžių buvo daug žadanti – abi komandos žaidė aukštu tempu, nors ir pernelyg daug progų nesusikūrė per pirmąsias 10 minučių.

Pirmoji reali proga 26-ąją minutę ir baigėsi "Barcelona" ekipos įvarčiu – po Jordi Albos perdavimo tarp "Liverpool" centro gynėjų dueto įlindęs Luisas Suarezas vienu lietimu nukreipė kamuolį į Alissoną ginamus vartus.

"Barcelona" po įvarčio visiškai perėmė kontrolę ir kėlė svečiams pavojų dar bent penkias minutes. Vėliau "Liverpool" kiek nusiramino ir pradėjo kurti aštresnes atakas, tačiau pirmajame kėlinyje Marcas-Andre ter Stegenas per daug darbo neturėjo.

Antrasis kėlinys buvo visiškai kitoks – "Liverpool" nuo pat pradžios dominavo ir tikrino "Barceloną" gynybą. Pavojingai smūgiavo tiek Sadio Mane, tiek Jamesas Milneris.

Nepaisant to, kad "raudonieji" jau buvo perėmė iniciatyvą, "Barca" 75-ąją minutę lyg iš niekur susikūrė dar vieną progą ir ją pavertė antruoju įvarčiu, kuris stipriai per moralę kirto žaidimo kontrolę savo rankose turėjusiai "Liverpool" ekipai.

Į greitą ataką išbėgę šeimininkai pasiekė varžovų baudos aikštelę. Iš pradžių L. Suarezas pataikė į virpstą, tačiau kamuolys patogiai atšoko prie Lionelio Messi kojų ir šis jį nukreipė į visiškai tuščius vartus.

82-ąją minutę "Liverpool" komandai ir jos sirgaliams beliko griebtis už galvos – maždaug iš 25 metrų baudos smūgį mušti gavęs L. Messi dar kartą įrodė, kad šiuo metu neturi sau lygių. Argentinietis kone idealiai atliko smūgį ir kamuolys kirto Alissono ginamų vartų liniją.

Visiškai sužlugdyti "Liverpool" futbolininkai jau kitos atakos metu galėjo pasiekti itin svarbų įvartį, tačiau Sadio Mane smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos iškrapštė Ivanas Rakitičius, o dar po kelių akimirkų smūgiavęs Mohamedas Salah pataikė į virpstą.

Per likusį laiką "Barca" galėjo įmušti net ir ketvirtąjį įvartį, tačiau svečiams kontratakų metu pavyko išvengti dar didesnės tragedijos.

Lemiama dvikova į Liverpulį kelsis kitą antradienį.

Rezultatas:

"Barcelona" 3 - 0 "Liverpool"
26' [1 - 0] L. Suarez
75' [2 - 0] L. Messi
82' [3 - 0] L. Messi


Startinės sudėtys:

"Barcelona": (4-3-3) Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arturo Vidal; Messi. Luis Suárez, Coutinho.

"Liverpool": (4-4-2) Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Milner, Wijnaldum Keita; Mane, Salah.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...