M. Owenas: "United" komanda su Nani ir Kagawa buvo geresnė nei dabartinė ekipa

Michelas Owenas smarkiai sukritikavo Louisą van Gaalo veiksmus transferų lango metu pareikšdamas, kad „Manchester United“ ekipa prieš 18 mėnesių buvo netgi geresnė už dabartinę, nepaisant 250 milijonų svarų, kuriuos olandas išleido įsigydamas naujus žaidėjus.

Po pralaimėjimo „Wolfsburg“ ekipai 2:3, kuris pašalino komandą iš tolimesnių Čempionų lygos varžybų, Owenas pripažino, jog jis nėra įtikintas dėl veiksmų, kuriuos atlieka treneris bei mano, jog buvo padaryta nemažai klaidų transferų rinkoje.

„Aš manau, kad nepaisant visų investuotų pinigų, komanda dabar yra netgi blogesnė. Pažiūrėjus į žaidėjus, kurių per pastaruosius 18 mėnesių atsisakė Van Gaalas, manau, kad galėtume surinkti geresnę komandą, nei tą kuri šiandien buvo aikštėje.“

„Rafaelis, Vidičius, Johnny Evansas ir Evra gynyboje. Cleverley, Kagawa, Van Persie, Chicharito ir Nani. Mes kalbėjome apie tai, jog tarp šių futbolininkų į startinę sudėtį patektų tik du žaidėjai, kurie šiandien buvo aikštėje. Chrisas Smallingas turbūt patektų į sudėtį, galbūt į ją prasibrautų ir Michaelis Carrickas. Apart šitų žaidėjų, tie futbolininkai, kurių buvo atsisakyta, yra geresni nei tie, kurie žaidė šiandien, nepaisant didelių investicijų.“, - po rungtynių BT Sport teigė Owenas.

Owenas taip pat teigia, jog Louisui van Gaalui turėtų būti skiriama kruopšti analizė dėl jo nesugebėjimo patekti į kitą Čempionų lygos etapą, o pats, buvęs Anglijos rinktinės narys, turi dvejonių dėl pusantrų metų, kuriuos „United“ klube dirba treneris.

„Kyla klausimas, ar jie gali pasitikėti Louisu van Gaalu ir leisti jam išleisti tuos milijonus. Aš nežiūriu į šį susitikimą, ar šį sezoną, aš kalbu apie visus 18 mėnesių, kuriuos jis dirba treneriu.“

„Jis išleido 250 milijonų svarų. Pernai komanda nežaidė Europoje, tad viskas ką jis turėjo padaryti tai pasiruošti „Premier“ lygai ir taurėms. Bet jie buvo sutriuškinti 4:0 „MK Dons“ ekipos, o FA taurėje buvo išmesti iš turnyro po pralaimėjimo „Arsenal“ klubui. „Premier“ lygoje jie užsikabarojo iki ketvirtos vietos.“

„Šemet jie jau buvo išmesti iš lygos taurės po pralaimėjimo „Middlesbrough“, o gavę lengvą grupę Čempionų lygoje jie sugebėjo iš jos iškristi. Nepaisant to, savaitę po savaitės jie demonstruoja blogą žaidimą. Šie 18 mėnesių buvo prastesni nei turėtų būti. Su visai tais išleistais pinigais, tai nėra paaiškinama. Dabar jis yra po didžiuliu spaudimu.“, - baigdamas kalbėti apie „United“ trenerį savo pykčio neslėpė Owenas.