"Man Utd" – "Tottenham": J. Mourinho sugrįžimas į "Old Trafford" (įdomūs faktai)

Šį vakarą "Old Trafford" stadione įvyks intriguojančios Anglijos "Premier" lygos 15-ojo turo rungtynės.

"Manchester United" savo žiūrovų akivaizdoje priima Londono "Tottenham" komandą. Ši dvikova yra ypatinga tuo, kad po metų pertraukos į "Old Trafford" grįžta Jose Mourinho – šį kartą vienintelis skirtumas yra tai, kad jis diriguoja "Spurs" ekipai.

Abu klubai šį sezoną nėra įprastoje pozicijoje – "Tottenham" po dviejų pergalių iš eilės grįžo į šeštąją poziciją, o savo ruožtu "Man Utd" rikiuojasi vos 10-oje vietoje.

Komandų akistata, kurioje vieną ir kitą tenkina tik pergalė, prasidės 21 val. 30 min. Pateikiame įdomiausius dvikovos faktus:


Praėjusį sezoną abi komandos iškovojo po vieną pergalę tarpusavio dvikovose. Įdomu tai, kad tiek viena, tiek kita ekipa triumfavo išvykos rungtynėse.

Tarpusavio rungtynių istorija nėra palanki "Tottenham" klubui, kuris per "Premier" lygos erą "Man Utd" ekipai yra pralaimėjęs 34 kartus – daugiau nei prieš bet kokį kitą varžovą.

Prieš praėjusį sezoną užfiksuotą pergalę rezultatu 3:0, "Tottenham" komanda "Old Trafford" stadione buvo pralaimėjusi keturis kartus iš eilės ir neįmušusi nė vieno įvarčio.

"Man Utd" prieš "Tottenham" Anglijos lygoje gali laimėti dukart iš eilės pirmą kartą nuo 2015 metų.

"Raudonieji velniai" Anglijos pirmenybėse nepralaimėjo trijų paskutinių rungtynių – viena pergalė ir dvejos lygiosios. Tai yra ilgiausia komandos nepralaimėtų rungtynių serija šiame sezone.

"Old Trafford" stadione "Man Utd" nepralaimi jau aštuonių mačų – keturios pergalės ir tiek pat lygiųjų.

Nepaisant to, Mančesterio komanda šalies pirmenybėse demonstruoja prasčiausią startą nuo 1988-89 metų sezono – per 14 rungtynių surinkta vos 18 taškų.

Ole Gunnaro Solskjaero auklėtiniai per paskutines 25 šalies pirmenybių rungtynes "sausus" vartus išsaugojo vos du kartus.

"Man Utd" šį sezoną "Premier" lygoje yra nerealizavęs keturių 11 m. baudinių iš šešių bandymų. Iki rekordo pakartojimo trūksta dar vieno netikslaus smūgio – po penkis kartus per sezoną yra neįmušė "Tottenham" (1994-95 m.) ir "Liverpool" (2011-12 m.) klubai.

Jesse Lingardas praėjusių metų gruodį po septynerių lygos rungtynių buvo prisidėjęs prie šešių įvarčių, kai dabar "Premier" lygoje nėra įmušęs įvarčio ar atlikęs rezultatyvaus perdavimo 22 rungtynes iš eilės.

Iš Mauricio Pochettino komandos vairą perėmęs Jose Mourinho gali tapti pirmuoju "Tottenham" treneriu, laimėjusiu pirmąsias trejas šalies pirmenybių rungtynes.

Visgi "Tottenham" per pastarąsias septynerias lygos rungtynes išvykoje yra iškovojęs vos vieną pergalę – dar trys pralaimėjimai ir tiek pat lygiųjų.

"Spurs" artėja prie to, kad pirmą kartą nuo 2010 metų rugpjūčio mėnesio "Premier" lygoje neišsaugotų "sausų" vartų dešimt rungtynių paeiliui.

Žaidžiant tik išvykos rungtynes, "Tottenham" Anglijos pirmenybėse nėra išsaugojęs "sausų" vartų 14 rungtynių iš eilės. Tai – prasčiausia serija nuo 1979 metų.

Dele Alli prisidėjo prie trijų komandos įvarčių pirmose dvejose "Premier" lygos rungtynėse, kuriose vadovavo J. Mourinho. Tiek pat įvarčių jis sukūrė per 12 paskutinių Mauricio Pochettino rungtynių.

Harry Kane'as per 10 lygos rungtynių prieš "Man Utd" yra įmušęs viso labo du įvarčius – 1 įvartis kas 412 minučių. Tokios prastos statistikos anglas neturi prieš jokių kitą Anglijos pirmenybėse rungtyniaujančią komandą. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...