M.Čepas: apie traumuotų žaidėjų situaciją ir speficinį darbą

Dėl koronaviruso protrūkio neįtikėtinai greitai visame pasaulyje besikeičianti situacija vos per kelias dienas privertė ne vieną sprendimą priimti ir „Riterių“ klubo vadovus. Nors kai kurie sprendimi buvo „nuleisti iš aukščiau“, didžiąja dalimi reikėjo veikti spontaniškai. Ir neužsikertant.

Praėjusį ketvirtadienį treneriai dar dėliojo akcentus prieš dvikovą su Vilniaus „Žalgiriu“, penktadienį ir šeštadienį komanda treniravosi, sekmadienį buvo paleista neterminuotų atostogų, o pirmadienį šalyje paskelbtas karantinas.

Net ir vadinamųjų atostogų metu žaidėjams yra suformuluotos užduotys, kaip jie turėtų elgtis, kad prieš sugrįžimą visiškai neprarastų sportinės formos.

„Negalime išgyventi dėl to, ko negalime pakeisti. Šioje situacijoje labai svarbu išlikti pilietiškais bei rūpintis savo bei artimųjų sveikata“, – pokalbį pradėjo komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Kaip vyksta darbas savotiškai ekstremaliomis sąlygomis? Ir, apskritai, ar jis vyksta?

Kontaktas su administracija ir trenerių štabu vyksta kiekvieną dieną. Šiuolaikinės technologijos tam labai padeda (šypsosi). Grįžtant į praėjusią savaitę, kai šalyje dar nebuvo paskelbtas karantinas, susidėliojome du planus. Kai karantinas įsigaliojo, privalėjome imtis plano B, pagal kurį žaidėjams buvo paruošta individualaus darbo programa.

Komunikuojam su visais, tik ne akis į akį, kaip įprastai, o telefonu, socialinėse medijose. Darbas – specifinis, bet pratinamės ir iš kiekvienos situacijos bandome pasiimti teigiamus dalykus. Pavyzdžiui, dabartinė padėtis suteikia progą įvertinti tai, ką nuveikėme pasiruošimo metu, kaip atlikome namų darbus, kodėl nesusiklostė rungtynės su „Kauno Žalgiriu“.

Žaidėjai, savo ruožtu, palaiko fizinę formą. Jiems sudaryta dviejų savaičių programa, o po to stebėsime įvykius šalyje ir priimsime sprendimus.

Darykime prielaidą, kad po dviejų savaičių bus galima sugrįžti į visavertes treniruotes. Ar tokios priverstinės atostogos padarytų didelę žalą įdirbiui, sukurtam prieš sezoną?

Be abejo, kad tai atsilieps, tačiau ne tik mums. Reikia kelti klausimą, ką mes šioje situacijoje galime padaryti? Kitas dalykas – net jei į treniruotes susirinksime po dviejų savaičių, nebus taip, kad dar po savaitės eisime žaisti. Vėl prasidėtų savotiškas pasiruošimas sezonui: reikės ieškoti sparingo partnerių kontrolinėms rungtynėms. Kaip juos rasti, jei sienos vis dar bus uždarytos? Aibė klausimų, kuriuos reikės spręsti.

Ši pertrauka, tikėtina, priartins traumuotų komandos žaidėjų Mato Ramanausko, Mindaugo Grigaravičiaus ir Lajo Traore sugrįžimą į rikiuotę. Kaip jie jaučiasi dabar?

Šiandien kalbėjome su Matu ir pasidžiaugėme, kad jo savijauta gerėja. Gydytojai vis dar laukia, kol tinimas pasitrauks ir tik tada spręs, ar būtina daryti operaciją. Mindaugas sparčiai sveiksta ir tikimės, kad kai sugrįšime į normalų gyvenimą, jis jau bus pasiruošęs prisijungti prie komandos. Panaši situacija ir su Lajo – mums padėti jis galės artimiausiu metu. Visur ieškome pozityvo, daugiau šioje situacijoje nelabai ką galime padaryti.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...