Nauja istorija: U-21 futsal rinktinė

Prieš dvejus metus suformuota Lietuvos futsal U-19 rinktinė užaugo ir jau šį mėnesį pradeda naują etapą. Jaunuoliai įžengė į U-21 amžiaus ribą, kurioje istoriją pradės rašyti dviem kontrolinėmis rungtynėmis prieš bendraamžius iš Prancūzijos.

„Norint vystyti futsalą, šį žingsnį reikėjo žengti, todėl galiu užtikrintai pasakyti, kad Lietuva yra teisingame kelyje. Šios rinktinės pagrindą sudarys tie vaikinai, kurie žaidė U-19 rinktinėje. Norisi pažiūrėti, kur esame dabar ir ko mums trūksta, kad galėtumėm būti stipresni“, – sakė šios amžiaus grupės rinktinės vyriausiasis treneris Aleksandras Danilenko.

Ukrainietis specialistas neslepia, kad jau atliko Prancūzijos jaunimo rinktinės analizę, o artimiausias darbas – šios analizės niuansus perduoti rinktinės žaidėjams.

 „Be abejo, nebus lengva, nes Prancūzija futsal srityje yra žengusi milžinišką žingsnį į priekį. Ten šiai futbolo šakai yra skiriamas didžiulis dėmesys, o patys žaidėjai jau yra futsal profesionalai. Ta prasme, jie gyvena iš futsalo.

Tai yra esminis dalykas. Sugebėję prancūzai žengti šį žingsnį, iškart sulaukė sėkmės ir klubiniame ir rinktinių lygmenyje. Lietuva, deja, kol kas tuo pasigirti negali, todėl dauguma jaunimo rinktinės žaidėjų bus tie, kurie dar prieš kelias savaites žaidė didįjį futbolą.

Vis tik, teigiamų pokyčių yra. Aš pastebiu, kaip žmonės Lietuvoje pradeda mylėti futsalą, todėl labai svarbu, kad jaunimas tuo patikėtų. Svarbus aspektas – specializuotos futsal mokyklos įsteigimas. Tai leistų kelti futsal lygį kur kas greičiau“, – teigė A. Danilenko.

Lietuvos – Prancūzijos jaunimo rinktinių susitikimai įvyks lapkričio 19 d. (17 valandą) ir lapkričio 20 d. (18 valandą) Prienų arenoje. Antrąsias rungtynes tiesiogiai transliuos SPORT1 televizija.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...