"Nice" rungtynių pabaigoje palaužė "Lille", "Monaco" įveikė "Bordeaux" (VIDEO)

Lenktynėse dėl penktosios vietos „Ligue 1“ pirmenybėse „Nice“ iškovojo svarbią pergalę 2:1 (1:0) kai palaužė savojo žaidimo nerandančią „Lille“ komandą.

Rungtynės iškart prasidėjo aukšta nata. „Nice“ pademonstravo, kad yra šių rungtynių favoritai ir jau 5-ąją minutę Mario Balotelli galva pasiuntė kamuolį į vartus po gero Wylano Cyprieno perdavimo.

„Nice“ greitai susikūrė dar vieną puikią progą ir turėjo padvigubinti savo persvarą, tačiau Allano Sainto-Maximino smūgį atrėmė Mike‘as Maignanas. O 31-ąją minutę dar vieną galimybę įmušti turėjo tas pats M. Balotelli, tačiau ir čia komandą gelbėjo M. Maignanas.

Na, o antrajame kėlinyje savojo šanso išlaukė ir „Lille“ ekipą, o po Nicolaso Pepe perdavimo pasižymėti sugebėjo Luizas Araujo, po kurio smūgio švieslentėje degė lygus rezultatas – 1:1.

59-ąją minutę M. Balotelli turėjo dar vieną progą pasižymėti galva, bet „Lille“ vartininkas ir toliau žaidė labai patikimai. O po 4 minučių italas turėjo dar geresnį šansą, tačiau nesugebėjo pataikyti į vartų plotą.

78-ąją minutę dar vieną progą įmušti turėjo ne kas kitas, o M. Balotelli, tačiau čia ir vėl užtikrintai stovėjo M. Maignanas, tačiau neilgam. Po dviejų minučių gerą perdavimą atliko Arnaudas Souquet, o kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Wylanas Cyprienas.

Nors teisėjas pridėjo net 8 minutes, „Lille“ ekipai nepavyko išlyginti rezultato.

Tuo metu „Monaco“ ekipa identišku rezultatu 2:1 (1:1) sugebėjo palaužti „Bordeaux“ klubą.

Tiesa, skirtingai negu „Nice“, „Monaco ekipa buvo atsidūrusi besivejančiųjų vaidmenyje.

16-ąją minutę „Monaco“ puolėjas Stevanas Jovetičius neišnaudojo gero šanso įmušti įvartį, kai jo smūgis praskriejo pro virpstą. O jau 32-ąją minutę „Bordeaux“ savo šansą išnaudojo. Po Youssoufo Sabaly perdavimo Valentinas Vada pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą ir išvedė savo ekipą į priekį.

Tiesa, ne ilgam. 34-ąją minutę Thomasas Lemaras galėjo išlyginti rezultatą, tačiau jo smūgis praskriejo pro virsptą, o 41-ąją minutę S. Jovetičiaus smūgį atrėmė Benoitas Costilas. Vis dėlto 45-ąją minutė tas pats S. Jovetičisu po T. Lemaro perdavimo nuginklavo varžovų vartininką ir prieš pat pertrauką išlygino rezultatą.

Antroje rungtynių dalyje „Monaco“ ir toliau dominavo. 56-ąją minutę Dijbrilas Sidibe liko vienas prieš  vartininką, tačiau nesugebėjo pataikyti į vartus ir išvaistė gerą progą. Tačiau tas pats D. Sidibe jau 69-ąją minutę atliko puikų perdavimą Rony Lopesui, kurio smūgis išvedė „Monaco“ į priekį 2:1.

Dar 76-ąją minutę T. Lemaras puikiu smūgiu galėjo padėti tašką rungtynėse, tačiau B. Costilo puiki reakcija išlaikė intrigą iki rungtynių pabaigos. Vis dėlto per likusį laiką „Bordeaux“ nesugebėjo sukurti nieko pavojingo ir turėjo nusileisti varžovams.

„Nice“ 2:1 „Lille“

5‘ [1-0] M. Balotelli
51‘ [1-1] L. Araujo
80‘ [2-1] W. Cyprienas

„Monaco“ 2:1 „Bordeaux“

32‘ [0-1] V. Vada
45‘ [1-1] S. Jovetičius
68‘ [2-1] R. Lopesas