Oficialu: "Juventus" drebina transferų langą – sukirto rankomis su C. Ronaldo

Italijos futbole – amžiaus įvykis: Turino „Juventus“ ir Madrido „Real“ savo oficialiose svetainėse informavo, kad užbaigė derybas dėl Cristiano Ronaldo, kuris savo karjerą tęs Italijoje.

33-ejų metų futbolininko tolimesnės ateities spėlionės prasidėjo po šių metų UEFA Čempionų lygos finalo. Portugalas jau tada užsiminė, kad tai buvo jo paskutinės rungtynės vilkint „Real“ ekipos marškinėlius.

Iš pradžių buvo tikimasi, kad C. Ronaldo tokiu būdu prašosi naujo kontrakto, tačiau portugalo ketinimai buvo tikri – šiandien buvo patvirtintas vienas netikėčiausių šios vasaros perėjimų.

Kaip skelbiama oficialioje Italijos čempionų svetainėje, „Juventus“ ir „Real“ susitarė dėl 100 mln. eurų vertės sandorio. 12 mln. eurų dar atsieis už įvairias transfero išlaidas. Pats futbolininkas atvykęs į Turiną pasirašys ketverių metų kontraktą.

C. Ronaldo, žadėjęs užbaigti karjerą Madride, savo nuomonę pakeitė po to, kai pašlijo jo santykiai su klubo prezidento Florentino Perezu. „Baltųjų“ vadovas jam buvo pažadėjęs naują kontraktą, tačiau portugalas jo negavo.

Viena ryškiausių šio amžiaus futbolo žvaigždžių tapo tikra „Real“ komandos legenda. C. Ronaldo, į Madridą 2009 metais atvykęs už tuometinę rekordinę 94 mln. eurų sumą, per devynerius metus iš viso sužaidė 438 rungtynes ir įmušė net 450 įvarčių.

C. Ronaldo su „Real“ laimėjo visus įmanomus trofėjus – keturis kartus tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju, du kartus džiaugėsi Ispanijos pirmenybių trofėjumi, tris sykius į viršų kėlė UEFA Supertaurę ir iškovojo dar kitus svarbius trofėjus. Iš viso puolėjas per devynerius metus „morengų“ gretose susišlavė 16 titulų.

Prieš atvykdamas į Ispanijos sostinę, futbolininkas šešerius metus vilkėjo „Manchester United“ marškinėlius, o karjerą pradėjo savo gimtos šalies Lisabonos „Sporting“ ekipoje.

C. Ronaldo perėjimas turėtų sukelti tikrą revoliuciją „Serie A“ pirmenybėse – be to, kad portugalas jau tapo visų laikų brangiausiu šios šalies futbolininku, jis taps ir didžiausia šių pirmenybių žvaigžde, kuri pritrauks naujus investuotojus ir milžiniškas pajamas generuojančius reklamos užsakovus.

Pats futbolininkas Turine per ketverius metus uždirbs 120 mln. eurų – į metus po 30 mln.

Gražiausi C. Ronaldo momentai Madride:

Pirmoji C. Ronaldo diena „Santiago Bernabeu“ stadione:

 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...